Partizan pred MHP Riesen Ludvigsburg

Tekst sa zvaničnog sajta KK Partizan

U utorak od 18 časova crno-beli dočekuju predstavnika Nemačke u FIBA Ligi šampiona. Prodaja ulaznica na blagajni dvorane “Aleksandar Nikolić” počinje na dan meča od 15 časova. (tribine – 300 dinara, parter – 500 dinara)

Nakon odigrane polovine mečeva u grupi E, FIBA Lige šampiona, crno-beli u VIII kolu FIBA Lige šampiona dočekuju ekipu protiv koje su i započeli takmičenje. U Beograd stiže MHP Riesen Ludvigsburg, tim koji su crno-beli savladali košem u poslednjoj sekundi meča u Nemačkoj. Ipak, predstavnik Nemačke je nakon toga zabeležio nekoliko važnih pobeda i izbio na drugo mesto u grupi. Pred sutrašnji meč, trener KK Partizan NIS, Aleksandar Džikić ističe:

“Ludvigzburg u Pionir dolazi sa 5 vezanih pobeda u ovom takmičenju, nalaze se na drugoj poziciji u grupi. Uradili su nekoliko promena. Pre svega, doveli su odličnog organizatora igre, Hamondsa, koji je najbolji asistent lige i vrlo iskusan igrač. Njihov stil igre je onakav kakav bi se očekivao od sastava sa deset američkih igrača – brza atletska košarka u svim fazama igre, uz vrlo dobar šut za tri poena i nekoliko igrača koji su vrlo realna pretnja po koš sa svojih centarskih pozicija.”– zaključio je Džikić.

Plejmejker Partizana, Vilijam Hečer, očekuje veoma težak meč protiv tima koji koji igra brzo i snažno, kako u odbrani, tako i u napadu.

“Moramo biti koncentrisani tokom čitavog meča. Naš protivnik se nalazi u dobroj seriji rezultata, sigurno je da će pokušati da nametnu ritam koji njima odgovara. Sa druge strane, mi ćemo pokušati da budemo na svom maksimumu. U svakom trenutku želimo da zadržimo fokus i da nastavimo da idemo napred.” – rekao je Hečer.

U ovom trenutku, Partizan ima učinak od 3 pobede i četiri poraza, a večeras i naredne nedelje, naš tim dočekuje dve prvoplasirane ekipe u grupi E.

Utakmica Partizan NIS – MHP Riesen Ludvigzburg, na programu je u utorak 06.12.2016. od 18 časova. Prodaja ulaznica po ceni od 300 dinara za tribine i 500 dinara za prarter, počinje na dan utakmice u 15 časova na blagajni dvorane “Aleksandar Nikolić”.

(Foto: Basketball Champions League)