Partizan overava posao protiv Pljevljaka i predstavlja pojačanja Grobarima (četvrtak, 20,30 časova, mogući sastavi )

Sportski žurnal piše…

Partizan – Rudar (20,30 časova)
Stadion: Partizana. Kapacitet: 32.710. Sudija: Danijele Doveri. Pomoćnici: Alesandro Đalatini i Alfonso Maraco (Italija). Prvi meč: 3:0.
PARTIZAN: Stojković, Enake, Valijente, Marković, Šehović, Tošić, Zdjelar, Pantić, Suma, Ožegović, Rikardo.
RUDAR: Radović, Pešukić, Mitrović, Živković, Sekulić, Vuković, Sopo, Golubović, Zečević, Bošnjak, Đalović.

 

Partizan je još pre sedam dana u Nikšiću sa ubedljivih 3:0 izoštrio „rudarsku dioptriju” i u četvrtak protiv Pljevljaka u Beogradu, u revanšu, ima čist vidik ka drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, s jedinom dilemom ko će mu na crtu, Irtiš ili Trakai.

Beograd i Grobari, shodno najavi iz Humske, biće privilegovani da na delu vide novi Parni valjak!

– Imamo dobar rezultat, ali i znamo da neće da bude lako. U prvoj utakmici mnogo smo se mučili dok nismo postigli gol. Sve ćemo učiniti da odigramo dobru, takmičarsku utakmicu pred našom publikom. Nema opuštanja – podvlači Miroslav Đukić, šef srpskog viceprvaka.

Prolaz u narednu rundu je, čini se, rešen pod Trebjesom, kako sad motivisati igrače?

– Posle 3:0 u Nikšiću? Igramo na našem stadionu, predstavljamo se navijačima i momci će sigurno da budu inspirisani da pokažu na delu novi Partizan.

Šta publika može da očekuje od novajlija: EnakeaValijentea i Rikarda, te mladog, supertalentovanog Šehovića?

– Imamo identitet, hoćemo da budemo ekipa koja drži loptu, ima agresiju i dominantna je u posedu. Svaki igrač donosi nešto, tako i novajlije. Verujem u ozbiljan boljitak, očekujem ove sezone još bolji Partizan.

Ne može bez pehova: povredio se centarfor Nemanja Nikolić?

– Posle prvih snimaka bili smo zabrinuti, činilo se da je teža povreda, ali detaljni pregledi su pokazali da nije. Očekujemo Nemanju u što kraćem roku, omogućava nam da igramo s dva špica ili s polušpicem. Videćemo da li ćemo protiv Pljevljaka da menjamo sistem.

Ko će, uz Rikarda, u oštricu navale, sužen je izbor: otišao je Tavamba, u inostranstvo bi mogli i Ožegović i Đorđe Jovanović?

– Nikolićeva povreda malo nam remeti planove, međutim, imamo mogućnost da igramo i sa polušpicem, ne sa dvojicom napadača. Ukoliko ode Ožegović, moramo to da nadomestimo još jednim centarforom, pošto smo videli da Nikolić nije klasična „devetka”, već igrač koji se najbolje snalazi između linija.

Nikolić, na nesreću, nije jedini na spisku rekovalescenata?

– Verovatno neće igrati Janković. Biće promena, ne velikih. Znamo da nas u narednih nekoliko sedmica očekuje veliki broj utakmica, putovanja i zamora, zbog čega su nam potrebne rotacije.

Koga biste više voleli u drugom kolu kvalifikacija: kazahstanski Irtiš ili litvanski Trakai, zbog kraćeg puta brojniji su zagovornici druge varijante?

– Prvo da prođemo Rudar, pa ćemo da razmišljamo o sledećem koraku. Iz poštovanja prema Crnogorcima, ne bih da pričam o narednom protivniku.