„Partizan može do titule! Ilić mora da bude strpljiv”

Strahinja Pavlović govorio je za praznični dvobroj Sportskog Žurnala

Vaš Partizan diktira šampionsku trku u Srbiji?

– Gledao sam večiti derbi na kraju jeseni i prvih 15-20 minuta meča u Ivanjici. Izuzetno je važno da crno-beli zadrže prvo mesto do plej-ofa i sledećeg okršaja sa Zvezdom. Velike su šanse da tako bude, ali sigurno da predstoji velika borba. Mnogo je značajno biti domaćin komšijama. Dok sam bio u Humskoj nismo izgubili derbi kod kuće. Dobra je atmosfera u sadašnjem timu Partizana, ona ih nosi do dobrih rezultata, nadam se i titule – rekao je Strahinja Pavlović.

ILIĆ MORA DA BUDE STRPLjIV, ITALIJA DOBAR IZBOR

Posle Stefana Savića, Nikole Milenkovića, Svetozara Markovića i vas, Partizan je za pozamašan novac prodao još jednog štopera u inostranstvo. Mihajlo Ilić se preselio u Bolonju za četiri i po miliona evra (plus milion bonusa).

– Ima nešto u radu sa centralnim defanzivcima u Humskoj. Šalu na stranu, mnogo mi je drago što je Ilić napravio sledeći korak u karijeri i da je Partizan dobro zaradio. Mihajlo je brzo iskoristio priliku među crno-belima i preporučio se Italijanima.

Hoće li uspeti da se istakne u Italiji?

– Mora da bude strpljiv. Nama štoperima je mnogo teže nego napadačima. Najmanje je rotacija u defanzivnoj liniji. Veliki je plus za Ilića što je otišao u Kalčo, gde se najviše pažnje poklanja radu sa defanzivcima. Mihajla, inače, poznajem još dok sam igrao u Partizanu, bio sam senior, a on kadet, jesenas smo zajedno trenirali u reprezentaciji.

Originalni članak. Sportski žurnal.rs