Partizan je šampion Balkana! Moćni Jopa vodio crno-bele do istorije i trofeja u EBL-u kroz veliku dramu

Neverovatan meč su pružile ove dve ekipe na Reconnect festu

Reconnect fest polako ulazi u svoju završnicu, ali je najveći i najvažniji događaj ispoštovao svoj epitet. LoL ekipa Partizana je postala šampion Balkana, pošto su nakon pet i po sat i pet gejmova uspeli da savladaju Dijamant – 3:2, te tako ispišu istoriju.

Iako bi mnogi smatrali da esport ne može da se svrsta u istu ravnu sa sportom, ovaj meč, ali i čitav događaj je pokazatelj da to uopšte nije tačno. Vikanje publike, aplauzi, kao i nervoza koja se osećala u vazduh, sve je to bio deo ovog finala.

Na kraju su čitav šou “ukrali” AD keriji obe ekipe, MVP regularnog dela šampionata – ShyCarry, ali i Partizanov AD keri, mladi Jopa, koji je pokazao kakav talenat i potencijal poseduje, te je uspeo praktično da iznese čitavu pobedu.

Partizan je u prvom i trećem gejmu, u dva koja je izgubio, načinio identične greške. Previše je bojažljivo ušao u gejm, nije želeo da bude agresivan i to im se obilo na glavu. upravo je ShyCarry bio taj koji je imao dovoljno vremena da stakuje svoje “iteme” i da praktično na kraju bude nezaustavljiv. Drugi i četvrti su bile suprotnosti, Partizan je tu bio tim koji je agresivno počeo od starta i to im se isplatilo na samom kraju – pobedama.

Peti gejm je bio priča za sebe, Partizan je ponovo krenuo dosta bolje i to u sastavu heroja – Renekton, Kartus, Zed, Tristana i Rakan, dok su na drugoj strani imali Malphite, Lee Sin, Ahri, Aphelios i Lulu. Partizan je krenuo dosta bolje i sticao je prednost u killovima, poveli su sa 8:5, ali potom se sve okreće.

Dijamant je nekako okrenuo sve u svoju korist, čak su imali i Infernal soul, međutim, nisu to iskoristili. Partizan je stigao u 43. minutu do Dragon Soul buff-a, dok je Dijamant došao do Barona. To je sve dovelo do velike borbe, prvo je Mafro načinio veliku grešku, potom je došlo do borbe za eldera, gde je zablistao mladi Jopa.

Jopa je sa svojim timom uspeo da napravi četiri kila, a potom da preko svog botlejna i dođe do neksusa.

Originalni tekst Telegraf.rs