Partizan je loš! Gde je problem, šta je rešenje?

Tekst : Mondo sport

Zbog čega navijači traže smenu Miroslava Đukića? Partizan je pokazao da može dobro da igra, ali primera nije dovoljno… Zašto crno-beli olako gube samopouzdanje?

Prve reči koje je posle utakmice protiv Bačke u nedelju kasno posle podne izgovorio trener Partizana Miroslav Đukić bile su: “Veoma sam zadovoljan”. Šefu stručnog štaba svidelo se ono što je video u superligaškom meču 14. kola.
Ali…
Navijačima, definitivno, nije!
Iako je Partizan pobedio 3:1 i, reklo bi se, rutinski osvojio tri boda, s tribina stadiona u Humskoj u drugom poluvremenu, baš onom u kojem je prema mišljenju Đukića “Partizan dominirao terenom”, ne tako retko dopirali su zvižduci.
Nezadovoljni, pre svega igrom, koja je bila daleko od ubedljive, grupa pristalica crno-belih je po završetku zahtevala smenu šefa stručnog štaba. Opet! I na utakmicama pre Bačke čula su se ista skandiranja, što se moglo opravdati rezultatom, koji tada, za razliku od poslednjeg izdanja, nije bio na strani Beograđana.

U zaštitu trenera prvi je stao Zoran Tošić, čije su raširene ruke ispred istoče tribine stadiona u Humskoj, a nešto kasnije i prst na grbu, samo podgrejale vrlo nejasnu atmosferu.

Partizan, činjenica je, osvaja bodove i dalje je vrlo konkurentan u superligaškoj trci za vrh, ali i u Ligi Evrope, gde se bori da prezimi. S druge strane, deluje krajnje neubedljivo na oba fronta, i to najviše kada igra utakmice kao domaćin.