PARTIZAN IMA NOVOG VLAHOVIĆA: Uzor mi je Levandovski, velika želja gol u derbiju

Još 2021. prvi put je, sa samo 16 godina, bio sa najjačim timom Partizana na zimskim pripremama. Tada je vest najpre javio majci, nekim saigračima se obraćao na Vi, a sada skreće pažnju dobrim igrama i koristi svaki minut koji dobije na utakmicama.

Posle gola i još nekih dobrih poteza na utakmici Partizan – Ahmat (3:1) predstavnici ruskog Torpeda odmah su se raspitivali za njega. Klub iz Humske, posle Dušana, ima još jednog talentovanog napadača istog prezimena – Vlahović. Mladi Vanja pričao je za Maxbet sport o utiscima na pripremama, željama za budućnost, omiljenom fudbaleru, prezimenjaku koji je stvorio veliko ime u Evropi…

– Trudim se da svakog trenutka opravdam poverenje šefa Gordana Petrića i stručnog štaba – priča momak rođen 22. marta 2004, visok 184 centimetara. – Imao sam malu tremu na početku, ali ona je brzo nestala. Nije mi protiv Ahmata to bio prvi gol, pogađao sam i ranije u seniorskom dresu Partizana na nekim prijateljskim utakmicama.

Kada tražite podatke o njemu na internetu, vode ga uglavnom kao ofanzivnog igrača po levoj strani, a on se najbolje oseća kao – centralni napadač.

– Vodim se kao krilo, zato što sam dosta igrao na toj poziciji. Moje prirodna pozicija je mesto centralnog napadača, gde se osećam najprirodnije i gde mislim da mogu da pružim najviše. Ali spreman sam da igram gde god trener Gordan Petrić misli da mogu da odgovorim zahtevima i potrebama tima.

BROJ 51 NEMA SIMBOLIKU

Na dresu nosi broj 51…

– Broj 51 nema neku posebnu simboliku, osim što mi je prvi broj u profesionalnoj karijeri.

Jedan je od najmlađih u ekipi. Još nije debitovao za najjači tim Partizana na zvanilnim mečevima, pa su želje za prolećni deo sezone jasne.

– Voleo bih da upišem debitantski nastup na zvaničnim utakmicama. Najvaće želja mi je, naravno, pogodak u derbiju.

Brz je, efikasan. Sebe kao fudbalera opisuje na sledeći način:

– Igrač sam koji oseća prostor i napada dubinu. Mogu slobodno da kažem da posedujem brzinu i i da jeona jedna od mojih glavnih karakteristika

Među crno-belima je još od svoje devet godine. Od malih nogu redovno je tresao mreže i privlačio pažnju.

– U Partizan sam došao 2013, sa devet godina i prošao sams ve selekcije kluba. Bio sam na mnogo turnira u zemlji i inostranstvu i beležili smo velike uspehe. Na mnogo turnira bio sam najbolji strelac, slično je bilo i sa reprezentacijom Srbije.

Ne krije ko mu je omiljeni fudbaler:

– To je Robert Levandovski iz BArselone. Igramo na istoj poziciji i sviđa mi je što je konstantan i svake sezone izuzetno efikasan.

NIJE ROĐAK SA DUŠANOM

Nije rod sa Dušanom, ali imao je priliku da upozna sjajnog napadača Juventusa i srpske reprezentacije:

– Dušan je jedan od najtalentovanijih i najboljih špiceva današnjice. Nadam se da ću da opravdam naše prezime i krenuti njeovijm stopama.

Partizan je u Turskoj ušao u završnicu priprema, Vanja Vlahović sve odrađuje bez problema. Želi da se nametne što je više moguće i na proleće na najvećoj sceni pokaže da crno-beli imaju još jedan adut iz svoje škole.

– Osećam se dobro. Bogu hvala, nema porveda, fizički sam u odlićnom stanju. Šef Petrić mi mnogo pomaže, daje odlične savete, taktički me koriguje na terenu. Meni je kao mladom igraču izuzetno važno što osećam podršku saigrača i kompletnog stručnog štaba.

Originalni tekst Maxbet sport