Partizan gleda i ka Nionu gde se održava žreb za plej-of Lige Evrope i Lige Konferencija: PRETNJE GENT I AUSTRIJA

Dobro izdanje na Kipru je prioritet svih prioriteta za Partizan u ovom trenutku, ali će u utorak od 13 i 14 časova pažnja bar nakratko biti preusmerena i na dva žreba pod okriljem evropske kuće fudbala – za plej-of Lige Evrope i Lige konferencija.

ПРЕТЊЕ ГЕНТ И АУСТРИЈА: Партизан гледа и ка Ниону где се одржава жреб за плеј-оф Лиге Европе и Лиге Конференција

U slučaju da “valjak” proradi i uspešno obavi posao u dvomeču sa AEK iz Larnake, aktivna će biti opcija sa kuglicama koje budu izvučene u 13 časova. Taj žreb Partizan čeka iz grupe nepovlašćenih timova, ali je utisak da na poslednjem stepeniku nema nepremostivih prepreka.

Potencijalni rivali na poslednjem stepeniku pred Ligu Evrope su Gent (Belgija), Austrija iz Beča, Harts (Škotska), Sivaspor (Turska), Dnjipro (Ukrajina) i Silkeborg (Danska).

I po koeficijentu i po učinku na evropskoj sceni u prethodnim sezonama, jasno je da je za izbegavanje belgijski Gent sa kojim su crno-beli odmerili snage prošle jeseni u grupnoj fazi Lige konferencija, a među poželjne rivale svakako ne spada ni Austrija iz Beča.

Ukoliko klub iz Humske pognute glave završi predstojeće duele sa Kipranima sledi selidba u plej-of Lige konferencija.

Tamo Uroševića i drugove čeka jedan od četiri pobednika trećeg kola kvalifikacija LK i to će biti Trnava (Slovačka) ili Rakov (Poljska), Fehervar (Mađarska) ili Petrokub (Moldavija), Levski (Bugarska) ili Hamrun (Malta) i verovatno najteža opcija od svih – Lugano (Švajcarska) ili Hapoel Ber Ševa (Izrael).

Originalni članak: Novosti.rs