PARTIZAN DRUGI PUT PRODAJE “MARKECA”?

Lazar Marković je sada već davne 2013. napustio crno-bele zbog Benfike, a sada je moguć transfer na istok.

Fudbaleri Partizana ovog četvrtka putuju u Sloveniju na drugi deo priprema, ali njih bi u nekom trenutku mogao da napusti Lazar Marković.

Kako stvari stoje, bivši fudbaler Liverpula mogao bi da uskoro promeni sredinu.

Lazar Marković je prethodne sezone bio jedan od najboljih strelaca crno-belih, a sada bi sve to mogao da naplati. Za njega su zainteresovani turski klubovi, prenosi “Sportski žurnal”.

Među klubovima koji se na Topčiderskom brdu pominju kao zainteresovani nalaze se Bašakšehir iz Istanbula, kao i Malatija, ekipa koju je Partizan pre nekoliko godina izbacio iz kvalifikacija za Ligu Evrope.

Marković je poznat turskim ekipama jer je svojevremeno kratko bio pozajmljen igrač Fenerbahčea. Ovo bi mogla da bude i prilika da Partizan zaradi na njegovom transferu, imajući u vidu da mu ugovor ističe za godinu dana.

Eventualna prodaja Markovića bi značila Partizanu ne samo po pitanju obeštećenja, već i smanjivanja troškova na plate igrača, pošto je poznato da krilni fudbaler ima jednu od najvećih plata u klubu, prema nekim izvorima i do 500.000 evra godišnje.

Direktor kluba Miloš Vazura nedavno je istakao da bi u slučaju ostanka igrača sa velikim ugovorima, među koje spada i Marković, bilo razgovora o njihovom smanjenju.

Ipak, ukoliko turski klubovi “zapnu”, sve strane bi mogle da dobiju idealno rešenje…

Originalni članak : Mondo sport