Partizan dovodi i četvrtog golmana, a trećeg još nije ni probao!?

Crno-beli nikako ne uspevaju da izaberu pravo rešenje za tu poziciju.

Prelazni rok za klub iz Humske još uvek nije završen, a pomalo neočekivano se pojavila informacija da bi crno-beli mogli da angažuju i još jednog golmana.

Naime, ”Kurir” je preneo svoja saznanja da je Partizan zainteresovan za doskorašnjeg golmana Bazela Đorđa Nikolića, koji je povremeno bio član i našeg nacionalnog tima.

On ima 25 godina, a svojevremeno je već bio u Partizanu u mlađim kategorijama kluba iz Humske, da bi seniorsku karijeru započeo u Jagodini. Tamo su ga vrlo brzo primetili skauti Bazela, pa se u leto 2016. preselio u ovaj švajcarski klub.

Išao je zatim i na pozajmice u Šafhauzen, Tun i Arau, a ovog leta se i definitivno rastao sa Bazelom i sada je slobodan u izboru nove sredine, što Partizan želi da iskoristi.

Upadljivo je da od odlaska Vladimira Stojkovića Partizan nema veliki autoritet na golu. Prošle sezone je najpre forsiran mladi Aleksandar Popović, ali posle poraza Partizana u februarskom derbiju na ”Marakani”, kada se Popović nije proslavio, šansu je sve češće počeo da dobija Nemanja Stevanović i tako je i na početku nove sezone. Posebno je interesantna situacija sa trećim golmanom, iskusnim Milanom Lukačem, koji od povratka u Humsku pre godinu dana uopšte ne dobija priliku, i to ne samo u takmičarskim mečevima, nego je retkost da ga vidimo na terenu i tokom priprema. Da sve bude čudnije, on je i pored toga u junu potpisao novi ugovor do kraja ove sezone, ali i dalje nije uspeo da se izbori za minutažu ni kod novog trenera Ilije Stolice.

Takođe, tokom priprema su i Popović i Stevanović imali velike kikseve protiv Kluža, odnosno Fenerbahčea, a proteklog vikenda Stevanović nije briljirao ni protiv Radničkog u Nišu, kada je tri puta vadio loptu iz mreže.

Originalni članak: Sportski žurnal