Partizan dočekuje TSC (21h, mogući sastavi)

Crno-beli džoker Lutovac, inicijator najstrože kazne u Nišu, izuzetno ceni TSC

Aleksandar Lutovac, sudeći po uvodnim kolima, izrasta u Partizanovog džokera: Ilija Stolica poslao ga je na teren u finišu duela s Radničkim i pogodio – nad brzonogim krilom skrivljen je jedanaesterac, inicijalna kapisla za Rikardov gol za 3:3.

Šlagvort i za početak mini-intervjua…

Snimak i fotografije sa Čaira su jasni: Mlađović vas je faulirao u sudijskoj nadoknadi?

– Penal je skroz čist, ne bih puno ulazio u analizu jer je ta utakmica uveliko iza nas. Svako ko se razume i ko je realan video je to odmah.

Bili ste uvereni da će Rikardo sigurno da izvede najstrožu kaznu?

– Imamo dobre izvođače penala – i Rikardo i Natho su sigurni i svi uvek verujemo u njih.

Koliko je, sad mirne glave, važno što Partizan, ipak, nije izgubio u Nišu?

– Svaki bod je bitan, ostaje žal što smo izgubili dva – svaku utakmicu idemo na pobedu. Ne možemo da vratimo vreme, moramo iz dana u dan da ispravljamo greške i radimo na tome da budemo bolji.

Jeste li zadovoljni ličnim izdanjima protiv Javora i Radničkog, očigledno – donosite probojnost i novu energiju sa klupe?

– Zadovoljan sam kako me šef i stručni štab koriste, izvlače najbolje iz mene i daću sve od sebe da opravdam poverenje, kao što sam se uvek i trudio. Odgovara mi nov sistem, ekipa ima mnogo potencijala. Naravno, moramo da nastavimo da radimo da bi se sve stvari poklopile.

Pada li TSC danas u Humskoj i od koga preti najveća opasnost, Banjac je, podsetimo, otišao u Krasnodar?

– TSC je jedan od boljih klubova u našoj zemlji, uložili su mnogo u tim, stadion i trening centar. U Bačkoj Topoli sve je na vrhunskom nivou, puno manjih kolektiva trebalo bi na njih da se ugleda. Poštujemo rivala i jedva čekamo prvu utakmicu na našem stadionu u novoj sezoni.

Ko će da izgubi u Larnaki i bude prvi Partizanov rival na međunarodnoj sceni – AEK ili Mitjiland?

– Ima još mnogo do prve evropske utakmice. Kad to dođe na red, više ćemo da razmišljamo. Ne bih potcenio ni jednu ni drugu ekipu, pokazali su da su egal i nisam siguran ko će da nam bude protivnik.

Na kraju, jesu li udobne kroksice, rođendanski poklon tokom priprema u Ptuju na predlog cimera Popovića?

– Kroksice nosim po „Teleoptiku” iz poštovanja prema cimeru i saigračima i, ako i jesu udobne, nisam neki ljubitelj njihovog izgleda – nasmejao se Lutovac.

Originalni članak: Sportski žurnal