Partizan dogovorio i drugog špica, cena 1.500.000 evra

Transfer na pragu realizacije…

Kroki Partizanove navale više nije samo san Aleksandara Stanojevića. Nakon šti su sa Rikardom Gomešom ugovoreni svi detalji trogodišnjeg ugovora, na pragu potpisa za crno-bele je njegov budći partner u špicu – Žulijan Engoj (23)!

Prema saznanjima MOZZART Sporta talentovani napadač poreklom iz Konga boravio je pre desetak dana u Beogradu. Ono što mu je predočeno, utisak je, dopalo mu se, pa je načelan pristanak za dolazak u redove srpskog viceprvaka već dao.

Engoj je pod ugovorom sa belgijskim Eupenom do 2022. godine, ali taj klub usled finansijskih problema mora da rasproda najbolje igrače. Zimus je, navodno, postojala ponuda Standarda iz Liježa teška čak 5.000.000 evra, ali je odbijena. Situacija se u međuvremenu promenila, Eupen bi sada bio zadovoljan i sa 2.000.000, međutim u Humskoj se nadaju da će dogovor biti postignut na 1.500.000 evra.

Žulijan Engoj je svojevremeno smatran jednim od najvećih belgijskih talenata u svojoj starosnoj kategoriji. Počeo je u Brižu, rano otišao u Englesku, u prvo u Stouk (63 minuta u Premijer ligi), pa Volsol, a kraće vreme proveo je na pozajmici u Grashopersu (pet pogodaka na 23 utakmice).

U Belgiju se vratio avgusta prošle godine i uspeo da u potpunosti oživi karijeru, pošto je na 32 utakmice postigao šest golova i jednom bio asistent.

Uskoro opširnije na portalu Mozzart sport …

Originalni članak :Mozzart sport