Mura meri crno-bele, igra Dača Pantić

„Mura je ambiciozan i dobar klub. Žao mi je što provera nije za deset dana, ali mi je drago što je pred navijačima“, poručio Aleksandar Stanojević

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Ptuja)

Borba za status prvotimaca počinje danas. Treneri će reći da su im treninzi najbitniji, ali kako se tokom priprema posebna pažnja obraća na učinak na kontrolnim utakmicama, tako će u centru pažnje ove subote, bar kad su poklonici Partizana u pitanju, biti provera sa Murom.

Novi prvak Slovenije – u poslednjem kolu minulog prvenstva tukao Maribor i popeo se na tron – ugostiće beogradski sastav na stadionu Fazanerija od 18 časova, uz direktan prenos na TV Arena sport 1. Biće to susret dva crno-bela tima, u kome će Aleksandar Stanojević ravnomerno raspodeliti minutažu svojim izabranicima.

Najavljeno je da će premijerni meč ovog leta igrati dva sastava po 45 minuta. Sudeći prema uvodnim treninzima u Ptuju, očekuje se da prvo poluvreme počne ekipa u rasporedu 4-2-3-1: Popović – Miljković, Vujačić, Saničanin, Obradović – Šćekić, Jojić – Lutovac, Marković (L. Pavlović), Pantić – Štulić. Možda će tokom susreta dođi do korekcije poslednje linije, kako bi stručni štab isprobao najavljenu promenu formacije sa trojicom igrača u odbrani. Zanimljivo, biće ovo prvi meč Danila Pantića za Partizan otkako se vratio iz Čelsija i biće interesantno videti koliko može ofanzivni vezni na početku trećeg mandata.

S obzirom da se tek pre tri dana priključio ekipi zbog obaveza u reprezentaciji Izraela, Bibars Natho je planiran da igra u drugom poluvremenu, baš kao i Nemanja Jović, koji je nedavno debitovao za A selekciju Srbije na turneji po Japanu. U tom delu susreta očekuje se da šansu dobiju i neki od poletaraca, poput napadača Sameda Baždara, štopera Luka Subotića, veziste Nikole Terzića… Verovatno bez Makija Banjaka, povređenog na treningu u petak veče.

Originalni članak : Mozzart sport