Partizan dobro prošao i na žrebu za Ligu konferencije: Ako ne prođe AEK, ide u Bugarsku ili na Maltu

Parni valjak svakako će pokušati da ode do plej-ofa za Ligu Evrope preko kiparskog Aeka, što bi garantovalo grupnu fazu trećeg po kvalitetu evropskog takmićenja

Posle eventualnog protivnika u plej-ofu za Ligu Evrope, fudbaleri Partizana saznali su i na koga bi mogli u četvrtoj rundi predigre za Ligu konferencije, za slučaj da ne prođu kiparski Aek u predstojećem dvomeču trećeg kola drugog po kvalitetu evropskog takmičenja.

U slučaju eliminacije iz Lige Evrope, Parni valjak igraće za grupnu fazu Lige konferencije sa poraženim iz susreta Levski Sofija – Hamrun Spartans sa Malte. Partizan u ovom trenutku sigurno ne razmišlja o Ligi konferencije ni mogućim protivnicima u ovom takmičenju, jer je dvomeč sa kiparskim Aekom sada najvažniji! U slučaju da puleni Ilije Stolice dobiju AEK obezbediće sigurnu jesen u Ligi konferencije, s tim što će se sa ukrajinskim Dnjeprom boriti za plasman u Ligu Evrope.

Utakmice plej-ofa za Ligu konferencije igraju se 18. i 25. avgusta, a domaćin prvog meča bio bi Partizan.

Parni valjak je prošle sezone igrao premijerno izdanje Lige konferencije gde je prezimio i stigao do osmine finala iz kojeg je prolaz dalje obezbedio kasniji finalista Fajenord.

Originalni članak Mozzart sport