Partizan danas odlučuje: Mijailović i Vučelić u trci za predsednika

Danas izbori za prvog čoveka JSD „Partizan“

FOTO: V. Marković

Ostoja Mijailović ili Milorad Vučelić? Čelni ljudi dva najuspešnija kolektiva crno-bele sportske porodice ulaze u trku za mesto prvog čoveka JSD Partizan. Danas, u 17 časova, u prostorijama SD u Humskoj ulici, biće održana izborna skupština posle koje će jedno od najuspešnijih sportskih društava u Evropi dobiti novog predsednika.

To mesto trenutno pripada prvom čoveku Fudbalskog kluba Partizan, Miloradu Vučeliću koji je upravljanje Sportskim društvom preuzeo od Duška Vujoševića pre sedam godina. Mandat mu je odavno istekao, što je pre izvesnog vremena u intervjuu za klupsku televiziju naglasio Mijailović. Tada je prvi čovek košarkaša Partizana i najavio da će se kandidovati za mesto predsednika SD.

U danima koji su usledili, više puta je ponovio i da ima podršku većine delegata. A pre svega da ima ideje kako da pomogne svim klubovima članovima Sportskog društva. Pa i da ima uverenja državnih organa da će pomoći rekonstrukciju Stadiona u Humskoj, koji je – istini za volju – zaista u dosta lošem stanju.

U koliko lošem – Mijailović se poslužio metaforom da to opiše:

– Infrastruktura je urušena do te mere da će reflektori nekome pasti na glavu.

U istom intervjuu naglasio je i da se za mesto predsednik JSD Partizan ne kandiduje jer mu je potrebna nova funkcija, već…

– Želim da stabilizujem sportskom društvo i manjim klubovima, koji ne mogu da dođu do finansija, pomognemo da se takmiče – rekao je tada Mijailović.

Originalni članak: Sportski žurnal