PARTIZAN ĆE NAPUSTITI PARKET AKO IGRAČI BUDU FIZIČKI UGROŽENI

Kulminacija košarkaške sezone na domaćoj sceni: u ponedeljak veče (20.30) Crvena zvezda i Partizan Mozzart Bet će prvi put istrčati na teren u finalu ABA lige.

Crveno-beli su odlučili da domaćini u finalu budu u dvorani Pionir, umesto u Areni, a crno-beli su večeras objavili saopštenje u kojem su jasno stavili do znanja da će napustiti teren ukoliko igrači budu fizički ugroženi u bilo kojem trenutku.

U saopštenju Partizana stoji:

„Crno-beli će ove sezone prvi put igrati u nekadašnjem “Pioniru”, jer je u dosadašnjem toku sezone, rival dva meča protiv Partizana, kao domaćin igrao u Beogradskoj areni.

KK Partizan Mozzart Bet očekuje jasne bezbedonosne protokole i striktno pridržavanje istih.

Uoči meča, za ponedeljak, 13.05. je zakazan još jedan bezbednosni sastanak za 11 časova u sedištu MUP-a. Od tog sastanka, KK Partizan Mozzart Bet očekuje sve precizne informacije u vezi bezbednosnih protokola pre utakmice, za vreme utakmice i posle utakmice, kao i garancije sigurnosti za sve aktere meča i članove delegacije Kluba. Naravno, očekuje se i striktna primena navedenih protokola tokom čitave finalne serije, bez obzira na to koji Klub je domaćin utakmice. KK Partizan Mozzart Bet je odlučan u stavu da će svako fizičko ugrožavanje ekipe dovesti do napuštanja parketa dok se ne stvore uslovi za nastavak utakmice“, kažu crno-beli.

Originalni članak: Mozzart sport