Parni valjak za sezonu iz bajke

Crno-beli ove sezone kobni po prvaka, žele nastavak trijumfalne niske za osvajanje triple krune

ФОТО: С. Сандић

 „Dobro pamtim sve“. Iako je čuvena pesma koja prati crno-bele, u danima koji predstoje sigurno da je u glavama rivala, odbojkaša Vojvodine. Zašto, jer su upravo egzekutori iz Humske 1 ove sezone bili „noćna mora“ šampionu. U borbi za trofej Superkupa, slavili su puleni trenera Bojana Janića. Borba za zvezdicu u Kupu, isti rivali i isti ishod. I ovaj pehar završio je u riznici crno-belih.

Malo po malo gradili su kapiten Milija Mrdak i saigrači baš tu pobedničku kulu od karata, odigrali gotovo celu sezonu kao u transu, pogotovu od nove godine. I dalje žive svoju bajku, svoju sezonu iz snova.

Tokom serije plej-ofa od duela sa Crvenom zvezdom i eliminacije iste, preko kragujevačkog Radničkog u polufinalu, niko iz tabora Partizana, od igrača, članova stručnog štaba nije pompezno najavljivao taj završni pohod, hod do krune. A sada su na istom. Moglo se samo čuti „Novo poglavlje, sve što je bilo za nama, arhivirano je“.

A sigurno da „vrtić“ Partizana uz nekoliko iskusnijih igrača želi da zaokruži godinu triplom krunom, tu nema zbora. Ipak, sigurno da se mnogo pita i Vojvodina. Ali u laboratoriji stratega Bojana Janića i asistenata, sigurno da se ponovo sprema neka „magija“…

Milija Mrdak, briljantni kapiten Partizana, odmah pošto je pala poslednja lopta u polufinalu plej-ofa drugog duela sa Radničkim istakao je:

– Ciljeve koje smo zacrtali na početku sezone i dalje ostvarujemo – i u toj najavi je Mrdak praktično već najavio između redova koja je sledeća želja. I tu nema dileme.

Bojan Janić, trener Partizana, kao i uvek, bio je konkretniji:

– Momci su pokazali karakter toliko puta do sada, ali bukvalno hiljadu puta. Daleko od toga da je lako, nije, ima i uspona i padova. Ali, nastavljamo da pobeđujemo i osvajamo. Neka igramo i katastrofalno u finalu, a da osvojimo titulu… Svi će biti zadovoljni – spreman je stručnjak za kormilom vlasnika duple krune na sve, ali iznad svega veruje svojim momcima!

Originalni članak Sportski žurnal