Parni valjak u Subotici: Spartak kao derbi (20h – Mogući sastavi)

Igor Duljaj, šef stručnog štaba Partizana, najavljuje najjači sastav u Subotici

Spuštena je zavesa na reprezentativni fudbal i ponovo je sva pažnja usmerena na klupski. Partizan nastavlja šampionsku trku i pokušaće da u Subotici nastavi uspešan niz od osam pobeda u prvenstvu i sačuva prednost u odnosu na najbliže rivale – Crvenu zvezdu i TSC.

Međutim, aduti Igora Duljaja moraće da se potrude kako bi upisali tri boda, s obzirom na to da je Spartak prethodnih godina uspevao da pomrsi račune trenutnom lideru elitnog ranga srpskog fudbala. Shodno tome, šef stručnog štaba kluba iz Humske istakao je da neće kalkulisati, već u najjačem sastavu ide na sever Srbije.

– Nema kombinovanja, jer je ovo najvažnija utakmica. Prva sledeća je najbitnija, kao derbi – finale. Ništa drugo me ne interesuje, samo utakmica sa Subotičanima. Svi su zdravi, nema povređenih, imam sastav u glavi, ali uvek nešto može da se promeni. Nikad nije lako protiv Spartaka, njegovi igrači imaju poseban motiv kad igraju protiv Partizana, što je i normalno.

Na klupi popularnih Golubova nalazi se legendarni napadač i najbolji strelac reprezentacije Rusije svih vremena.

– Keržakov je mlad stručnjak koji je napravio dobar rezultat protiv TSC-a u prethodnom kolu. To nam je opomena da nema opuštanja. Spartak ima mnogo iskusnih igrača koji mogu da reše utakmicu jednim potezom.

Duljaj je ponovo apelovao na najvatrenije pristalice Partizana da dođu na stadion i podrže njegove pulene.

– Subotičani igraju sa trojicom igrača u poslednjoj liniji, motivisani su. Verujem da će nam teren dozvoliti da „igramo fudbal”, jer publika zaslužuje da vidi dobru partiju. Navijači će nam biti vetar u leđa i veliki štit. Neophodni su nam, ne samo na predstojećem meču, nego i na svakoj utakmici.

Parni valjak se uoči 12. kola Super lige nalazi na čelu tabele, što je već probudilo maštu Grobara da bi njihov voljeni klub mogao da se vrati na tron posle šest godina bez titule.

– Bez obzira što je prošlo devet utakmica, za mene je tek početak prvenstva. Kod nekih ljudi se diže euforija, ali stojimo čvrsto na zemlji. Jedna utakmica može da te podigne, kao i da te spusti. Niko nije nepobediv. Imamo dobru podlogu da razmišljamo o tri boda u Subotici, jer su igrači u poslednje vreme pokazali da dolazimo do naše igre – rekao je Duljaj.

Originalni članak: Sportski žurnal