Papapetru: Zaboraviti i upamtiti, u isto vreme

Posle dosta teške semice, sa mnogo zdravstvenih problema, Partizan večeras (20,45) dočekuje Valensiju

Iza Partizana nije sedmica iz snova. Naprotiv. Malo ko je očekivao da će u prethodna tri meča ostvariti sve pobede, ali još manje je bilo onih koji su mislili da crno-beli neće slaviti baš ni u jednoj utakmici. Da će se tako “raspasti” u finišu večitog derbija. Doživeti ubedljiv poraz.

Ali – desilo se.

Pred novi izazov – večerašnju utakmicu protiv Valensije, crno-beli sada mogu da urade jednu jedinu stvar. Tačnije, dve.

– Moramo da zaboravimo, ali i da istovremeno to upamtimo – naglasio je Joanis Papapetru.

Sjajni Grk je bio jedna od svetlih tačaka Partizana u večitom derbiju. Odigrao verovatno najbolju utakmicu od kako nosi dres Partizana.

Objasnio je šta je želeo da kaže…

– Pobedio ili izgubio, sezona se nastavlja. Moramo sve to da ostavimo u prošlosti. Ali moramo da učimo iz tih poraza.

U tom slučaju…

– Igraćemo bolje. Uostalom, sada igramo na našem terenu, pred našim navijačima. Gde, pre svega, moramo da damo sve od sebe za naše navijače koji dolaze ovde i bodre nas u svakoj utakmici. Uostalom, ovo je veoma važna utakmica za nas.

O svojoj partiji u derbiju, nije želeo da širi priču.

– To nije važno. Važan je samo tim. Pobede! Lično, pokušao sam da pomognem timu da pobedi. Znam da to moram da radim još bolje. Pokušaću da se pripremim, da budem spreman. Najsrećniji sam kada tim pobeđuje.

Gledajući poslednje tri utakmice, verovatno najteže koje su do sada igrali, imali bi o čemu da se priča u pozitivnim tonovima. Ali bilo je i dosta grešaka. Uostalom, zbog tih grešaka su crno-beli i vezali tri poraza. Na oba fronta. Ali, šta je to na čemu su posebno radili između derbija i Valensije, šta je to što posebno moraju da poprave? Papapetru kaže…

– Mnogo toga…

Naprimer…

– Moramo da budemo koncentrisaniji u odbrani! Mislim da smo dobar defanizni tim, što želimo i da budemo. Ali moramo da budemo i uporniji, da se više borimo u odbrani. Istovremeno, moramo da koristimo glave. Moramo da budemo pametni.

Jer…

– Jedno ili drugo nije dovoljno. Moramo da napravimo kombinaciju tih stvari. Mislim da smo protiv Crvene zvezde pravili neke „jefitne” greške, što su oni iskoristili i kaznili. A na ovom nivou, posebno u Evroligi, moramo da se trudimo da to izbegnemo i da budemo na istom nivou sve vreme – jasan je Papapetru

Originalni tekst Sportski žurnal