OVAKAV DERBI NIKAD NISTE VIDELI! Sudije nosile kamere, Evroliga objavila snimak(VIDEO)

Sudije su nosile kamere na derbiju Crvene zvezde i Partizana.

Ceo svet priča o večitom derbiju i evroligaškom duelu Crvene zvezde i Partizana. Spektakl na terenu, na tribinama, moglo je da se vidi sve i svašta, od sjajnih poteza, zakucavanja, trojki uz zvuk sirene, ali ovaj ugao do sada nismo mogli da vidimo ni na jednom derbiju. Kako izgleda kada sudije nose kamere i snimaju sve?

Evroliga je objavila snimak koji traje oko šest i po minuta na kom se vide svi ti detalji. Arbitri Fernando Roča, Karlos Peruđa i Pjotr Pastusijak delili su pravdu na ovom meču i sva trojica imala su kamere i mikrofon na sebi. Na spomenutom klipu može da se vidi kako komuniciraju sa igračima, sa trenerima, kako smiruju situacije, objašnjavaju zašto je dosuđen faul i slično.

Na samom početku su prvo čestitali praznike i igračima i trenerima, kratko su porazgovarali sa njima, pa onda sa kapitenima Kevinom Panterom i Brankom Lazićem i naglasili su obojici da “zahtevaju poštovanje i da mogu da im se obrate za bilo koju odluku”. Od starta su stavili do znanja da neće tolerisati bilo kakvo nesportsko ponašanje.

Tako je recimo posle jednog faula dosuđenog Laziću košarkaš Zvezde prišao da objasni da se ista situacija desila na drugoj strani i da to nije bio faul. “Uhvatio si ga za ruku, zato je bio faul. To na drugoj strani nisam video“, odgovorio mu je sudija Roča. Nedugo zatim se bunio i Obradović, objašnjavao je da se lopta odbila od igrača Zvezde i tražio je da se proveri ta situacija. “Ne mogu da proverim, nisam mogao da vidim iz ovog ugla”, pojasnio je Roča.

Vidi se i razgovor sudija i kako opominju jedni druge na stvari na koje moraju da obrate pažnju, poput vremena za prenos lopte, kao i u poslednja dva minuta kada su isticali da sada imaju mogućnost da provere svaku spornu situaciju.

Jedan od detalja bio je i faul Doužera u borbi za loptu sa Davidovcem. Pi Džej je dobacio “da su obojica išlin a loptu”, ali je arbitar pojasnio da je on odgurnuo Dejana sa strane i da je zato faul, na šta je Amerikanac samo klimnuo glavom. U završnici je i Panter prišao da se žali za jednu situaciju, ali je otišao pre pojašnjenja. Pogledajte i sami snimak:

Originalni članak: Mondo sport.rs