Ostoja najavio ”glavno pojačanje” Partizana, Savić otkrio da to nije sve!

Tek će da bude zanimljivo u Partizanu narednih dana.

2023 Predrag Milosavljevic/Starsport.rs ©

Iako su domaći igrači i prošle nedelje trenirali, Partizan je juče zvanično počeo pripreme za novu sezonu.

Ekipi su se priključila i pojačanja – Mateuš Ponitka, Pi Džej Doužer, Frenk Kaminski i Ognjen Jaramaz, ali posao oko dodatnog jačanja tima još nije završen.

Prvi čovek Partizana Ostoja Mijailović je juče u razgovoru sa novinarima otktio da će u narednih nekoliko dana Partizan završiti i ”glavno pojačanje” ovog leta, ostavljajući navijačima da maštaju o kom igraču bi moglo da se radi.

Sportski direktor kluba Zoran Savić je u izjavi za ”Nova.rs” bio nešto konkretniji.

On je je najavio bar još dva pojačanja, a ostaje da se vidi i da li će Danilo Nikolić uspeti da se nametne treneru Željku Obradoviću, s obzirom da za sada samo trenira sa crno-belima.

”Ekipa još uvek nije formirana. Pokušaćemo da sklopimo bolji tim nego što smo imali prošle sezone. Pokušaćemo da imamo veći fond igrača, to je jedan od ciljeva”, rekao je Savić, a onda pojasnio i na kojim pozicijama će Partizan uskoro biti još jači.

U planu je po jedan igrač na spoljašnjim i unutrašnjim pozicijama. Ciljevi su da oformimo što bolji tim, nećemo da pretimo i da najavljujemo da ćemo otići na fajnal-for ili osvojiti Evroligu. 

Mislim da to nije u redu iz razloga što tu igra veliki broj ekipa koje su i po budžetu i po tradiciji na visokom nivou. 

Nadamo se da ćemo unaprediti ekipu u odnosu na prošlu sezonu i da će konekcija sa navijačima biti još bolja, to je pokazatelj da smo na dobrom putu“, objasnio je Savić.

U ovom trenutku, trener Željko Obradović ima na raspolaganju ukupno trinaestoricu igrača. To su: Kevin Panter, Zek Ledej, Alen Smailagić, Mateuš Ponitka, Pi-Džej Doužer, Džejms Naneli, Frenk Kaminski, Uroš Trifunović, Danilo Anđušić, Ognjen Jaramaz, Tristan Vukčević, Balša Koprivica i Đorđije Jovanović. Zbog obaveza u reprezentaciji Srbije na Svetskom prvenstvu, ekipi će se kasnije priključiti Aleksa Avramović.

Originalni članak: Sportske net