Ostoja Mijailović otkrio šta se dešava sa Partizanovim nastupima u Areni

Predsednik KK Partizan razjasnio je da nije bilo nikakvih nesuglasica sa najvećom dvoranom u Beogradu.

OMR, Ostoja Mijailović

Foto: Milena Andjela Misic-Atanackovic

Prvi meč plej-ofa ABA lige košarkaši Partizana su morali da odigraju van beogradske Arene, a “selidba” u halu “Aleksandar Nikolić” rezultovala je porazom od SC Derbija.

Termini ako nastupa u najvećoj hali na Balkanu, koju su crno-beli punili tokom sezone i obarali rekorde po posećenosti, podigli su veliku prašinu i uticali na polemiku među navijačima, posebno onim sa sezonskim ulaznicama.

Neizvesnost i neslaganje sa ovom odlukom pokrenuli su i priče o novom “pomeranju”, i to, u Sloveniju, u halu “Stožice”. Ipak, od svega toga, po svemu sudeći, neće biti ništa.

Predsednik crno-belih Ostoja Mijailović pojasnio je za Telegraf.rs celokupnu situaciju u vezi sa nastupom kluba u Štark Areni.

– Juče smo imali sastanak sa menadžmentom Štark arene i na tom sastanku je potvrđeno ono što smo i znali. Partizan ima ugovor na još tri godine i taj se ugovor poštuje sa obe strane. Igramo plej-of ABA lige u Areni i naredne sezone će ona biti naš dom. Tu nikakve dileme nije ni bilo. Niti kao što se govorkalo po kuloarima mi Areni išta dugujemo, već sve svoje obaveze izmirujemo na vreme, niti Arena nama na bilo koji način ne izlazi u susret. Do sada se oko termina odigravanja mečeva ABA lige nismo oglašavali, jer se ti termini nisu ni znali zbog našeg učešća u četvrtfinalu Evrolige – istakao je Mijailović i dodao:

 Sad kada je sve poznato, ne postoji nikakva prepreka za zakazivanje mečeva. Ono što smo od Arene zahtevali jeste da od naredne sezone revidiramo deo ugovora vezan za godišnje zakupce loža koji plaćaju direktno Areni. Mi ćemo prodajom tih loža koje je praktično zauzela sama Arena sigurno moći da ostvarimo dodatni prihod koji je veoma značajan, jer su u pitanju praktično najbolja mesta, a njih ima nekoliko stotina. Sa druge strane smo zbog stope inflacije pristali da plaćamo povećanu cenu prema Areni. Želim da se zahvalim menadžmentu Arene na izvanrednoj saradnji koju imamo do sada i siguran sam da će ta saradnja biti još bolja. Pokazali smo ove godine da je naša najveća dvorana mesto sa kog smo slali najlepšu košarkašku sliku u Evropi.

Originalni članak: Telegraf.rs