OSTOJA MIJAILOVIĆ KAKVOG NE POZNAJETE: Imam pet rasnih konja i obožavam da jašem! (FOTO)

Predsednik KK Partizan Ostoja Mijailović nema samo strast prema košarci, fudbalu i crno-belim bojama, već i prema rasnim konjima.

Mijailović u rodnoj Prislonici pored Čačka ima ergelu u kojoj se šepuri pet rasnih grla.

Kako nam je rekao, radi se o dobro poznatim holandskim rasama.

– Porodično tradicionalno gajimo domaće životinje, pa i konje, koji su najlepše i najplemenitije životinje. Imamo pet grla, u pitanju su holandske rase. Tri su takozvana KWPN, a dva Frizijca, to su vam oni što imaju “lepu frizuru” – uz osmeh kaže Mijailović za Kurir.

Ostoja Mijailović
FOTO: PRIVATNA ARHIVA

Pitamo ga kako se rodila ljubav prema ovim elegantnim životinjama.

– Odrastao sam na selu uz domaće životinje. Imali smo konje kada sam bio dečak, tako da smo porodično odlučili da nastavimo da ih gajimo. Oduševljen sam njima, a u mom kraju postoje predivni predeli za jahanje. To mi je jedna vrsta odmora i relaksacije. Znate, kada odemo na jahanje, ne razmišljam ni o čemu i to mi zaista prija – pojasnio nam je on.

Ostoja Mijailović
FOTO: TAMARA TRAJKOVIĆ

Nemam trkačke ambicije kao Jokić

Neizbežno je povući paralelu sa najvećom srpskom košarkaškom zvezdom Nikolom Jokićem, koji se opredelio za kasački sport.

– Ne, meni je ovo više razonoda i hobi. Dolazim u Prislonicu svakog vikenda, imam grupu drugara, zajedno jašemo. Okrenuti smo životu na selu, gde čak uzgajamo sve što nam je potrebno za ishranu – kaže  prvi čovek crno-belih.

Tekst preuzet sa portala Kurir sport

Autor: Predrag Gajić

Jedan komentar

Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *