Ostoja Mijailović iz Bolonje o pesmi na trgu i licenci: “Važno je da Partizan uđe u stalnu porodicu Evrolige”

“Najvažnija stvar u strukturi kluba su finansije, iz njih se sve finansira”

Košarkaši Partizana se nalaze pred jednim od najvažnijih ispita u dosadašnjem delu sezone u Bolonji gde je pobeda nad Virtusom neophodna kako bi se nakon ovog duela tim vratio u plej-in zonu.

– Za nas je važna ova utakmica i podrška sjajnih navijača u Bolonji, kao da smo u Beogradu. Gde god da igramo imamo tako veliku podršku, glup je osećaj kada izgubimo utakmicu kada dođu da daju ovakvu podršku, ali to je sport, nekada dobijate nekada gubite. Ova podrška naših navijača je nešto neverovatno i ta ljubav prema klubu sa njihove strane je nešto što ne može da se meri ni sa čim – rekao je Mijailović dodavši da tim beleži bolje rezultate kod kuće:

– I vidite koliko naša ekipa daleko bolje igra uz podršku u Areni nego što to činimo nažalost na nekim gostovanjima gde ih nema dovoljno. Mislim da je suština u ovoj sezoni je broj navijača koji daju podršku momcima da igraju bolje i kvalitetnije.

Ponovio je šta je sve urađeno za klub prethodnih godina.

– Partizan je postao deo košarkaške kulture, ono što smo uradili prethodnih godina to je zaista nešto jako veliko za košarku, pre svega srpsku, onda regionalnu i evropsku. Dakle stvarno smo puno truda i rada uložili prethodnih sedam godina da dođemo u situaciju da budemo važni na evropskoj sceni. Mi smo tu bili od 2017. kada je klub mogao da se ugasi, koji je imao uanpred potrošen budžet, imao toliko dugova, kao šest budžeta godišnjih. Mi smo isplivali iz te situacije i sada se pitamo za naš klub – istakao je, nadovezavši se na potencijalnu licencu:

– Ova sezona nam je jako važna, puno smo uložili u nju, očekujemo kvalitetnije rezultate od onih u poslednje vreme, ali to je sport i jednostavno nekada možete da date sve od sebe ali ne utičete na krajni rezultat. Imamo planove, ono što je za nas jako važno da damo sve od sebe, da Partizan uđe u stalnu porodicu Evrolige i da ne zavisimo od ABA lige i bilo kakve vajld karte, koja vas košta, kada ne osvojite ABA ligu košta vas skoro milion evra.

Mijailović je istakao i da su finansije i navijači prioritet Partizana.

– Najvažnija stvar u strukturi kluba su finansije, iz njih se sve finansira. Finansijska stabilizacija kluba je na mestu broj jedan, sve ostalo su bitne stvari , ali druga najbitnija stvar su navijači. Klub pokazuje koliko je veliki i veličina kluba zavisi od broja navijača. Mi veliku većinu budžeta kluba punimo iz prihoda od karata i u ovoj sezoni opet se vraćamo na navijače. Ovo bogatstvo koje mi imamo, i koliku ljubav ovi ljudi gaje prema Partizanu to nema cenu na svetu. Može Partizan bez bilo koga od nas iz uprave, i igrača i bez svih, ali bez navijača ne može.

I sam Mijailović je u momentu zapevao sa navijačima, što za njega uopšte nije ništa novo.

– Ja volim Partizanove pesme, ja sam navijač Partizana od svoje rane mladosti. Bio sam na tribinama prvi put u životu u Humskoj 1 kada sam bio sedmi razred osnovne škole. Ja ove pesme sve znam, to su pesme mog detinjstva i nekad ne mogu da se suzdržim da ne pevam sa njima iako sam ja predsednik kluba, nema nikakve veze, ja svoju ljubav pokazujem i kao navijač.

Originalni članak: Telegraf.rs