olimpijakos pozajmljuje Svetu Markovića

Srpski štoper još nije dobio šansu na zvaničnim utakmicama

Dugo su trajali pregovori Partizana i Olimpijakos, na kraju je talentovani štoper Svetozar Marković ovog leta pojačao redove grčkog velikana u transferu vrednom 1.500.000. Međutim, iako je bio velika želja sportskog sektora Pirejaca bivši defanzivac Partizana nije ubedio trenera Pedra Martinsa da zaslužuje šansu.

O tome najbolje govori sledeći podatak: Svetozar Marković i dalje nije debitovao na zvaničnim mečevima (nije prijavljen za Ligu šampiona). Od početka sezone nije „dobacio“ ni do klupe, pa formu održava igrajući za B ili omladinski tim. U sistemu portugalskog stručnjaka neprikosnoveni su Portugalac Ruben Semedo, kao i Tunižanin Merija. Na klupi je uglavnom Gašpar, pa su u Pireju odlučili da pozajme Svetozara Markovića.

Grčka štampa piše da će srpski štoper u januaru, bar na kratko, razdužiti crveno-beli dres Olimpijakosa i zajedno sa Brazilcem Brunom otići na šestomesečnu pozajmicu. Pomenuti Brazilac je baš kao i Marković doveden kao veliko pojačanje (iz Atromitosa), ali nije uspeo da se izbori sa paklenom konkurencijom.

Tekst preuzet sa portala Mozzart sport