Odlaže se derbi zbog stradanja na Kosovu i Metohiji?

Nije potvrđeno, ali sa više strana se čuju takvi glasovi

Sve je bilo spremno za 171. večiti derbi, ali sada je veliko pitanje da li će se on uopšte igrati u sredu, 27. septembra. Jer iako zvanične potvrde nema, sa više strana dopiru glasine da će meč Partizana i Crvene zvezde biti odložen zbog stradanja na Kosovu i Metohiji.

Tu vest preneli su i Sport klub i Informer i mada se iz Fudbalskog saveza Srbije, ni uprave Mozzart Bet Superlige niko ne oglašava, oba ova medija tvrde da će biti odloženo celo kolo.

Tome u prilog u vest da će Vlada Srbije proglasiti sredu, 27. septembar, za Dan žalosti na teritoriji cele Srbije što bi značilo da organizatori svih javnih manifestacija moraju da prilagode program. S tim da to ne znači automatski da utakmice ne mogu da se igraju. Naprotiv, igrale su se. Međutim, situacija na Kosovu i Metohiji po svemu je specifična i postoji bojazan za bezbednost.

Ostaje da sačekamo zvaničnu potvrdu. I da se raščivija da li će svi klubovi da pauziraju ili će ovo da se odnosi samo na večite rivale? Jer drugim klubovima još nije saopšteno da ne igraju. Doduše, nije ni večitima.

Podsetimo, prema zvaničnim podacima u sukobu oko manastira Banjska u nedelju rano ujutro stradala su četiri Srba sa severa Kosova. I jedan pripadnik policije takozvane republike Kosovo.

Origibalni tekst: Mozzart sport