OCENE – PARTIZAN: Stojke se već isplatio! Đukić uštopovan i bezopasan

VLADIMIR STOJKOVIĆ 8 – Jedna uhvaćena lopta u prvom, još jedna ukroćena u drugom, posle udarca Loika Nega i dve parade u nadoknadi vremena pokazuju da su crno-beli s pravom reagovali i doveli golmana koji samom pojavom, ali još više komunikacijom sa kolegama iz odbrane daje navijačima Partizana za pravo da ih može uvesti u Ligu Evrope. Samo se zapitajte: da li bi neko drugi na njegovom mestu ono odbranio?

MIROSLAV VULIĆEVIĆ 6,5 – Veoma dobru igru u odbrani nadogradio je s dva opasna izleta pred šesnaesterac gostiju. Nije njegovo da daje golove, već da ih sprečava. Solidan. Taktički i trkački na svom nivou. Možda neki centaršut?

NEMANJA R. MILETIĆ 6,5 – Sasvim zadovoljavajuće u većem delu meča. U poslednjih 20-ak minuta koncentracija počela da mu popušta. Očigledno je da mu je potrebno još vremena da se “pohvata“ sa Ostojićem.

BOJAN OSTOJIĆ 6,5 – S obzirom da Lazović, Šćepović i Henti nisu poentirali može se reći da je odigrao na prepoznatljivom nivou. Miran “na lopti“, dobar i u skoku, ali minus zbog nepotrebnog žutog kartona u ranoj fazi meča.

Miletić u duelu

NEMANJA G. MILETIĆ 6,5 – Za razliku od nekih ranijih mečeva odbrana nije “pucala“ po njegovoj strani, međutim, bek šampiona države mora nekad i da se ubaci na tuđu polovinu, centrira…

MARKO JEVTOVIĆ 7 – Izbor Jevtovića za neke možda jeste bio iznenađujuć, ali se pokazao i te kako korisnim, jer je zadnji vezni još jednom besprekorno “pokvario“ igru Videotona, sasekao niz napada gostiju, u skoku parirao Mađarima i preporučio sebe za startnih 11 i u Felčutu.

MILAN RADIN 7 –  Veoma dobro izdanje motorina. Na praktičnom primeru je pokazao da i posle Evertona ima – Evertona. Čak i njegova malo bolja verzija, jer su pasovi Radinauglavnom bili svrsishodni, unapred, s dosta smisla i osećaja. Agresivnost i radijus kretanja kojim je “preorao“ teren polako postaju konstanta kad je ovaj momak na njemu.

MARKO JANKOVIĆ 6 – Obrisi iz dvomeča sa Olimpijakosa, kad je bio najbolji među crno-belima, bili su primetni tek u tragovima. Neprepoznatljiv. Ili – uštopovan. Možda i bezopasan. U šahovskoj partiji s Nikolićevimfigurama u odbrani ostao je bez municije. Za revanš će morati nešto da izmisli…

Suma nevidljiv

SEJDUBA SUMA 5 – Najlošija partija Gvinejca u kratkom dosadašnjem boravku u Partizanu. Dosta spor s loptom, prilično daleko od gola, pa čak i od kaznenog prostora, nije predstavljao ni “o“ od opasnosti kakvu bi trebalo da pravi igrač plaćen 1.650.000 evra. Nije sporno da zna fudbala, mada potezi koje je večeras izvodio nisu bili u korist tima. Nijedan.

LEANDRE TAVAMBA 5 – Odlično čuvan. Ostavljen praktično bez šanse. Nijedan udarac na gol Kovačika. Očigledno da je Nikolić, koji ga je trenirao do pre dva meseca, savršeno upoznao svoje defanzivce sa karakteristikama Kamerunca. Oteran od šesnaesterca, samo je nekoliko puta spustio loptu saigračima. Navikao je na sadržajnija izdanja.

UROŠ ĐURĐEVIĆ 5,5 – Velika potrošnja energije, minimalan učinak. Osim jednog udarca pored stative u prvom i poništenog gola u drugom poluvremenu nije bio ni izbliza opasan kao, na primer, u Nikolićevom mandatu. Uradio je sjajan posao u presingu, pokazao i nesebičnost kad je proigrao Đuričkovića u završnci, ali… Malo je to za špica koji nosi Partizanov dres.

Marko Jevtović

TRENER, MIROSLAV ĐUKIĆ 5,5 – Pričao je o ofanzivnom Partizanu, a njegov tim je bio bezopasan. Taktički, bivši trener crno-belih Marko Nikolić ga je u svemu pročitao i – zaustavio. Verovatno najbleđe izdanje njegovog tima ove sezone, skromnije čak i od identičnih 0:0 u Podgorici. Zabrinjavajuće deluje da ne koristi prekide kao oružje, jer iz tri slobodna udarca ĐurđevićSuma i Janković ni okvir gola nisu pogodili. O kornerima da ne pričamo. Kao da se ne vežbaju, takav utisak ostavljaju crno-belih kad imaju udarac iz ugla… Videli smo i pomoćnu igru, a iz nje – ništa.

IZMENE

SAŠA ILIĆ (od 66. minuta) 5,5 – Planirano je da ulaskom “podeli“ koji pas u svom stilu, ali je umesto toga usporio ionako tromu igru Partizana. Zatvoren, bez šanse da dođe do izražaja.

PETAR ĐURIČKOVIĆ (od 78. minuta) – Premalo vremena na terenu da bi bio ocenjen.

ĐORĐE JOVANOVIĆ (od 80. minuta) – Premalo vremena na terenu da bi bio ocenjen.