Obradović: Zagorac i Trifunović spremni za Turk Telekom, dobro smo analizirali protivnika

„Mislim da je Uroš samo preventivno nosio masku na treningu“, kaže strateg crno-belih

Obradović (MN Press)

Partizan je otvorio sezonu sa 5-0, a prvi naredni meč crno-beli će odigrati protiv Turk Telekoma u okviru Evrokupa. Biće to ujedno prvi duel Partizana na domaćem terenu u evropskom takmičenju ove sezone.

Zbog zauzetosti Arene utakmica će se igrati u dvorani Aleksandar Nikolić, a Željko Obradović kaže da će Rade Zagorac i Uroš Trifunović biti spremni za naredni duel. Njih dvojica nisu igrali protiv Krke. Zagorac je imao problema sa leđima, a Trifunović stomačni problem.

Biće, biće u timu obojica“, kratko je rekao Obradović na kraju današnjeg treninga.

Zanimljivo je i da je Trifunović nosio zaštitnu masku.

To treba da pitate doktora. Mislim da je to samo preventivno“, rekao je Obradović.

O samoj utakmici…

Sledeća utakmica nam sledi protiv tima koji je startovao pobedom. Analizirali smo ih veoma dobro, to je ekipa koja poseduje kvalitet. Igraju u promenljivoj formi u turskom šampionatu, ali to za nas nije važno. Važno je da igramo kao što smo do sada, da probamo da zabeležimo još jednu pobedu“, kaže Obradović.

Ističe strateg Partizana da je zadovoljan dosadašnjim zalaganjem i željom igrača.

Svaka utakmica je priča za sebe. Sigurno je da se pripremaju za nas i da će probati da iskoriste naše slabosti. Moja želja je da nastavimo da igramo kao što smo do sada, u smislu angažovanosti, želje i požrtvovanosti i da se borimo za svaku loptu. To je jedino što tražimo od igrača“.

Da li najveća pretnja dolazi od Arona Herisona i Aleksa Pereza?

 „Nema veze što su Perez i Herison igrali u Evroligi. Mi se spremamo za tim. Ne samo za dvojicu igrača. Razmišljamo o svakom njihovom igraču i načinu na koji igraju. Spremamo se da neke dobre stvari u njihovoj igri ne budu na nivou kao u prvoj utakmici u Evrokupu“.

Očekivanja pred Turk Telekom izneo je i Nemanja Dangubić.

Odradili smo pripremu meča. Radi se o ekipi koja ima par evroligaških igrača i moramo da budemo oprezni, da nametnemo naš stil igre. Uz pomoć navijača i dobre odbrane da stignemo do pobede“.

Da li će meč biti drugačiji od Hamburga?

Hamburg igra sa dosta udvajanja po celom terenu. Turk Telekom igra drugačije. Pripremili smo se za njihovu odbranu. Moramo da se prilagodimo. Znače nam i dobre igre, pobede, a uz njih dolazi i veće samopouzdanje. Želimo da nastavimo u tom ritmu“.

Meč je na programu u sredu od 20 časova i 30 minuta u Pioniru.

Originalni članak: Mozzart sport