Obradović: Teško mogu da odgovorim kada upotrebite takvu reč

Trener Partizana Željko Obradović bio je veoma zadovoljan nakon trijumfa nad Žalgirisom u 23. kolu Evrolige (81:72).

Strateg crno-belih je ponovo naišao na različita pitanja, poput onih kritičkih zbog čega je Partizan počeo loše i gubio 11 poena razlike na samom početku.

“Verujem da smo pobedili dobar tim, našli smo način da se vratimo i zahvaljući energiji i podršci sa tribina, uspeli smo da dobijemo”, rekao je Obradović na početku.

Zatim je pohvalio Pi Džeja Doužera, strelca 23 poena na ovom meču.

“Pi Džej je igrao 27 minuta, odigrao je izvanrednu utakmicu. Rešavao je situacije u preuzimanju, u principu izvanredan meč. Pokušavali smo da odigramo agresivno, naterali smo ih na greške. I mi imamo velikih broj izgubljenih lopti. BIli smo spremni za zonski presing, ali manje više sve ono što smo znali i u pripremi utakmice”, rekao je Obradović.

Zatim je usledilo pitanje zašto je Partizan mazohistički loše otvorio utakmicu.

“Teško je odgovoriti kada se upotrebi takav izraz, iskreno da vam kažem. Ja ću biti na strani mojih igrača i reći ću samo da smo loše počeli utakmicu. Početak meča, osvajaju loptu, idu na polaganje i to je bilo tako. Nismo igrali dobro, našli smo način da dobijemo utakmicu, ekipa je našla način. To je lepota ove igre koju svi toliko volimo”.

“Posle odličinh odbrana poveli smo osam razlike, Kevin je izgubio loptu, posle toga smo primili tri poena. Jedna lopta i posed menjaju ovu igru. Postoji i protivnik, to nije zakucano, zato imamo izjednačenost u Evroligi. Izjednačenost je nešto što je karakteristika Evrolige. Radeći smo uspeli da održimo razliku i prelomimo meč”.

Kako će teći pripreme za derbi sa Zvezdom u nedelju?

“Sutra ćemo imati trening, biće nam potrebna drugačija energija u odnosu na prethodni meč. Igračima sam rekao da se odmore, sutra imaju trening. Videćemo ko ima najveće opterećenje. Odradićemo jedan pristojan trening”.

Upitan je o druženju Nanenila sa naviijačima.

“Naš PR Ivan mi je pokazao sliku i to je fascinantno. To samo pokazuje koliko navijači vole Nanelija i Partizan. Hvala im još jednom, bez njih ovo ne bi imalo smisla. Svaka čast Naneliju, nema lepše stvari od toga da usrećiš nekog”, poručio je Obradović.

Originalni tekst B92.net