Obradović nezadovoljan zbog pravila vezanih za čelendž, otkrio zašto je Madar igrao malo u drugom poluvremenu

obradović

Foto: Printscreen

U 25. kolu Evrolige, astali su se Partizan i Fenerbahce. Nakon utakmice u Beogradu, govorio je trener domaćih, Željko Obradović.

U uvodnom izlaganju, Obradović je rekao:

”Rekao sam igračima da su sitni detalji odlučili. Oni su šutirali odlično za tri, ali smo i mi pravili greške u rotaciji. Zbog pravila igre, jedna lopta koja je bila naša, nismo mogli proveriti. Iskoristio sam čelendž i nisam imao pravo na novi, iako bi bilo logično da ako pogodiš, imaš još jedan. Isto tako,

Wilbekin je pravio faul na LeDayu i Papapetrouu ali sudije nisu odsudile i šta da radimo. Tim se borio, tražili smo rešenja tokom meča. Oni su igrali sjajno, sa igračima na tri i četiri koji prave problem na low postu.”

Potom je govorio o Jamu Madar:

”Imao je tri faula pa je zato igrao manje. Ne može da počne igrač koji je u problemu sa faulovima. Zato sam krenuo i drugo poluvreme bez Lessorta jer je imao dva faula Odluke su vezane za situacije oko faula. Kada se pogleda minutaža, sve je bilo manje više normalno na kraju.”

Obradović nije bio iznenađen rešenjima koje je imala protivnička ekipa:

”Oni su tako počeli i igraju stalno tako. Nije to ništa novo da igraju tako. Doveli su Bjelicu da im igra četvorku ali su pronašli opcije u Hayes-Davisu i Pierreu. Sad će neko pitati zašto je Madar odigrao tako, pa Wilbekin je bio na njemu. Mi smo koristili njihove slabe tačke, kao što su oni radili na drugoj strani.

Pierre i Hayes-Davis su igrali najviše. To se znalo, kao i ko kreira odnosno Gudurić i Wilbekin. Loše smo igrali 1 na 1 i nismo u pojedinim trenucima koristili priliku da napravimo pametan faul. To je nešto, što mora izgledati bolje.”

Originalni tekst Basketballsphere.com