Obradović: Ne bavim se pojačanjima, već ovim strahotama

Željko Obradović nije krio emocije posle senzacionalnog poraza od Mege u 4. kolu ABA lige

Reč koju je Željko Obradović iskoristio da opiše trenutno stanje u ekipi je – “strahota”. I pogodio je u centar. Crno-beli zaista igrao užasavajuće na startu sezone. Samo je protiv Asvela tim bio na nivou, sve ostalo je bilo vrlo loše, a onda se kulminacija katastrofalne igre dogodila večeras u dvorani “Ranko Žeravica” protiv mlade Mege koja je slavila sa zvukom sirene.

Bez obzira kako je završena utakmica, košem u poslednjoj sekundi, oni su zaslužili pobedu. Počeli smo izuzetno mlaki, počeo sam meč sa postavom koja je igrala odlično protiv Olimpijakosa, jedino smo igrali na minus 20, tada smo imali želju i energiju. Samo je to bilo pozitivno“, rekao je Obradović posle utakmice.

Upitan je šta je konkretno bio problem na ovoj utakmici

Za analizu je zbog čega pojedinci imaju pristup mečevima kakav imaju. Sve počinje od odbrane, stalno nam se dešavaju isti problemi. Veoma sporo kretanje u napadu, principi odbrane koji se apsolutno nisu poštovali. Igrači u momentu kada imamo nula faulova primaju pet lakih poena, pa se onda gledaju i čude se“.

Usledilo je pitanje o formi Kevina Pantera koji se protiv Mege nije uspisao u listu strelaca.

Šta da kažem.. odigrao je slabu utakmicu. Kevin je neko ko je predan, odan. Nadam se da ćemu pomoći da izađe iz ovakve situacije“.

Za kraj je usledilo pitanje o pojačanjima s obzirom da se večeras u NBA ligi prekrajaju timovi što bi moglo da donese neko potencijalno pojačanje i za crno-bele.

Ja bih strašno voleo da ovi igrači što su sada tu, da oni malo mućnu glavu, da igraju košarku! Nemam pojma ništa o pojačanju. Niti se bavim time. Bavim se svim ovim strahotama na terenu“, završava Obradović.

Originalni članak: Mozzart sport