Obradović: Katastrofa u odbrani, ako želimo da budemo ozbiljni mora da se znaju neke stvari

“Posle toliko priprema i rada oni promašuju slobodna bacanja, to je previše za bilo koju utakmicu, a kamoli susret plej-ofa“

Partizan nije uspeo, igraće se majstorica posle trojke Vladimira Micova i slabo izvedenog poslednjeg napada na četiri sekunde do kraja.

Budućnost se provukla kroz iglene uši, Partizan je propustio veliku šansu u poslednjim sekundama iako je bio u zaostatku svih 40 minuta…

“Čestitam Budućnosti na zasluženoj pobedi, bili su bolji od nas svih 40 minuta. Uspeli smo na kraju da se vratimo u utakmicu, imali šansu da pobedimo, ali smo odigrali katastrofalnu odbranu i veoma konfuzan poslednji napad. Ovo je plej-of, nebitno je da li se prva utakmica završila sa jednim, 11 ili 21 poenom razlike, važno je da je sada 1-1 u seriji. Idemo u Beograd na majstoricu, sada ponovo sve moramo da analiziramo i da vidimo šta moramo da uradimo bolje da bismo eventualno dobili treću utakmicu i otišli u finale“,. izjavio je Obradović posle utakmice.

Jedno od pitanja bilo je vezano za deset promašenih slobodnih bacanja crno-belih u prvom poluvremenu…

“To je nešto što je bilo mnogo važno u prvom poluvremenu. Čak i u tim okolnostima uspeli smo da se vratimo, veliko je pitanje zbog čega moji igrači toliko promašuju slobodna bacanja. Posle toliko priprema i rada oni promašuju slobodna bacanja, to je previše za bilo koju utakmicu, a kamoli susret plej-ofa“.

Da li je i koliko porazu doprinelo to što je Kevin Panter ostao bez poena?

“On je bitan igrač, ali i bez njega smo došli u situaciju da branimo poslednji napad i dobijemo, čak smo imali i mogućnost da posle iz auta pobedimo. Ali nismo, što znači da nešto ne radimo dobro. Jedan tim koji pretenduje da bude ozbiljan mora da zna kako se brani koš na dva razlike, da je nemoguće da dođe do šuta za tri poena. Ali, desilo se, ništa preko noći ne može da se promeni“.

Originalni članak Mozzart sport