Obradović: Kada počnu prijateljske utakmice, znaćemo gde grešimo

Crno-beli su na Kopaoniku.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Pedja Milosavljevic/

Košarkaši Partizana provode vreme na Kopaoniku u sklopu priprema za narednu sezonu. Trener crno-belih Željko Obradović istakao je da vreme na planini u sklopu priprema nije isto kao što je bilo nekada, da se sad vodi više računa o fizičkom stanju igrača. 

Nisu ovo pripreme kavke su bile nekad, ne izlazi se napolje. Prepreme su napravljene tako da vodimo računa o tome u kakvom su stanju pojedini igrači. Neki su na veoma dobrom nivou, neki nisu najspremniji i naravno da pravimo progrma u odnosu na to da se neko ne bi povredio. O tome vodi računa Bata Zimonjić, a i mi treneri zajedno sa njim“, rekao je Obradović za “Partizan TV”, pa se osvrnuo na sam start sezone. 

Veoma je važno da se igračima da dovoljno odmora tokom leta. Imamo neverovatan početak sezone, prva dva meseca po 10 utakmica, decembar i januar po 11, to je ono što igrači vole, mnogo manje vole da treniraju. Imamo par novih igrača, neki su i otišli i provodimo vreme razgovarajući i pričajući o detaljima za koje mislimo da treba da nam pomognu da igrmao dobru košarku“.

Partizan će u sklopu priprema za predstojeću sezonu igrati na turniru u Laktašima povodom 50. rođendana KK Igokea. Potom će 18. do 20. septembra igrati na Superkupu regionalne lige u Podgorici. Nakon ABA Superkupa, Partizan će učestvovati na 5. memorijalnom turniru “Pavlos Janakopulos“ u Atini, 23. i 24. septembra.

“Način treninga je mnogo drugačiji nego pre. Posle uvodne faze koja je trajala dve nedelje, prelazilo se nao zbiljnu košarku. Broj takmica je bio manji tada, tako da je logično da došlo do promene treninga. Važno je da su igrači motivisani i da pokušavaju da rade na najbolji mogući način. Sve dok ne počnu prve provere i prijateljske utakmice gde ćemo videti šta nismo dobro uradili, tada nastaju prvi problemi, ali već imamo iskustvo i reagovaćemo za šta bude trebalo“, rekao je Obradović.  

Koliko je važno da igrači provode vreme zajedno?

To je prednost boravka na planini, što igrači imaju priliku da se druže, upoznaju i takođe mi s njima i pravimo atmosferu koja je neophodna za dobar rezultat. Ritam odmora i spavanja je takođe važan, nismo imali u tom smislu nikad problem sa igračima, jer znaju za koga igraju i koliki broj navijača ih prati i koliko ljudi veruju u njih”, završio je trener Partizana .

Originalni tekst Sportske net