Obradović ima poruku za one sa manjom minutažom: ŽELJKO UPOZORAVA – POJEDINCI MORAJU NEŠTO DA SHVATE!

Željko Obradović je pričao o svom timu posle pobede u Zagrebu.željko obradović IZVOR: MN PRESS

Posle četiri odigrana kola Partizan ima maksimalan skor. Ostvarili su četiri trijumfa od čega tri na gostovanjima u Hrvatskoj.

Savladali su Zadar, Split, Studentski Centar i u regionalnom derbiju su bili bolji od Cibone (79:61).

Bio je to na neki način i revanš “vukovima” za poraz u pripremnom periodu, a Željko Obradović je bio zadovoljan prikazanim

“Bio je ovo duel neporaženih timova. Imali smo to iskustvo sa njima na turniru u Opatiji. Napravili smo analizu te utakmice i svih ostalih mečeva koje je Cibona igrala. Znali smo da je to to tim koji igra od prvog do poslednjeg minuta i tako je bilo i ovog puta, bez obzira što smo mi imali dvocifrenu prednost u par navrata, vraćali su se i čestitam im na tome. Mlada su ekipa koja je odlično vođena od strane trenera Jovanovića”, rekao je Obradović na konferenciji za štampu.

Pričao je potom o svom timu.

“Mi smo odigrali pametnije, mada smo imali i neke loše odluke u pojedinim momentima što je i zasluga protivnika. Moraćemo da insistiramo upravo na tome, da odbrana bude prava, a košarka je igra u kojoj nekad pogađaš, nekad promašuješ. Lopta treba da bude u rukama od onih od kojih očekujemo da u tom trenutku budu najvažniji na terenu.”

Svestan je da sada kreće još teži raspored, jer kreće i takmičenje u Evrokupu i duel sa Hamburgom. Zbog toga je imao poruku za pojedince.

Pobeda koja daje samopouzdanje zbog toga što nam počinje Evrokup. Idemo u Nemačku, nadam se da ćemo izgledati sve bolje iz meča iz meč i da će igrači koji nemaju veliku minutažu shvatiti da moraju da pomognu timu. Počinje brutalan raspored sa dve utakmice u toku nedelje. Svaki igrač mora da zna da će biti bitan i važan za ekipu.”

Crno-beli su nešto sporije ušli u utakmicu, pa su onda napravili seriju 18:0. Zna dobro trofejni stručnjak da će morati na tome da rade.

“Na početku utakmice smo imali jedan normalan šut ka košu, radimo i pripremamo to otvaranje utakmica. Imamo mlade igrače, treba im vremena da shvate neke stvari, ne mogu ništa da im zamerim. Daju sve od sebe na treninzima i na utakmicama, tako je od prvog dana i to ponavljam stalno. Borbenost i želja su tu, to što se dešavaju neke stvari na terenu je proces koji moramo da shvatimo da će tako biti i ubuduće. Pokazaćemo im kroz video analizu na čemu moraju da rade i šta treba da poprave”, zaključio je Obradović.

Originalni članak: Mondo sport