Novica Veličković: Ući će kad bude trebalo…

4

-Kao što volim da kažem – ući će kad bude trebalo… Ja sam na kraju meča požurio sa šutom, hteo sam da iznudim faul. Ući će stvarno, imali smo neke mečeve gde smo vrhunski šutirali, to je košarka. Jednom uđe, jednom ne uđe. Treba samo verovati u šut i u to kad ostaneš sam, nema razmišljanja.

Pokušavam da objasnim da bi trebalo da igramo mnogo jače, ne u smislu brzine, već da smo fizički prisutniji na terenu, da nas ima. Da te protivnik oseća, da ne daje lagane koševe. Protiv Budućnosti smo poveli sa 14 razlike, mislim da u tom momentu nismo ni bili svesni koliko je. Vratili smo se, ali to je bila energija, svih pet igrača je bilo u stavu, u nekoj agresivnosti. To treba da bude recept. Ipak, težak je poraz kad primiš ovako koš o tablu.

Poklekli smo na kraju, ušli smo u njihov ritam, oni su kombinovali odbranu, igrali neki box… Da li mi imamo pravo da se žalimo jer smo dobili tri, četiri utakmice na ovakav način od početka sezone. Markus je dao onu trojku o tablu uz faul. Budućnost je zasluženo pobedila. Idemo dalje, nema tugovanja.

Sutra je spremanje za Poljake, sve što je bilo, ostavljaš iza sebe i zaboravljaš ovu utakmicu. U Ligi šampiona imamo 1-1, na domaćem terenu moramo da idemo na pobedu.

-Jeziv nam je raspored, ako može da se tako kaže. Ali, igraš u Partizanu i svi su protiv tebe maksimalno motivisani, moraš toga da budeš svestan. Dobiti Partizan je velika stvar za sve timove. Gde god idemo, idemo na pobedu, moraš da znaš da u svakom trenutku imaš pritisak na leđima. Dosta igrača ove sezone prolazi tu školu, treba da se opuste.

Svaka sezona ima uspona i padova, nema da razmišljaš o serijama. Ako visoko poletiš, uglavnom te dobije neko od koga najmanje očekuješ. Ako posle poraza tuguješ, nećeš dobiti nikog do kraja. Moramo da budemo mentalno jaki , bole porazi u zadnjim sekundama. Možda i mi dobijemo dole u Podgorici, dobili smo ove sezone do večeras sve neizvesne završnice, nemamo pravo da se žalimo.