NOVI PAZAR JE PARTIZAN U MALOM: I PELE IZ ĆIĆEVCA STIŽE KOD IGORA MATIĆA

Crno-beli ne računaju na ofanzivnog veznog

Tesne veze Novog Pazara i Partizana mogle bi da budu dodatno učvršćene. Kako sad stvari stoje, ambiciozni klub bi sledeće pojačanje tokokm zimskog prelaznog roka trebalo da dobije iz Humske. Još nije potvrđeno, ali postoji šansa da tokom prolećnog dela sezone Mihajlo Petković obuče plavo-beli dres.

Takva mogućnost se pojavila pošto su na Topčiderskom brdu početkom sedmice odlučili da ne povedu Petkovića na centralni deo priprema na Kipar. To dalje znači da će morati da potraži novu sredinu za dokazivanje, a u ovom čas favorit za njegov potpis je Novi Pazar. U pitanju bi bila pozajmica do kraja sezone, s obzirom da u prvoj polovini 2024. trener Igor Duljaj ne vidi popularnog Petkovića u kombinaciji za tim, jer tu već ima Bibarsa Natha i Gajasa Zahida, a gde bi mogao da se pojavi u nekim varijantama budući novajlija iz Šahtjora, Denil Kastiljo.

To sužava Mihajlu prostor za dokazivanje i usmerava ga ka odlasku, a čelni ljudi Novog Pazara su raspoloženi da mu daju šansu kakvu u Humskoj ne bi imao. Novi trener Igor Matić svakako računa na Adema Ljajića i Sejdubu Sumu kao glavne poluge tima, međutim, našao bi se prostor i za još jednog fudbalera, tim pre što je popularni Pele iz Ćićevca bonus.

Mihajlo Petković je potencijal u prvom timu Partizana nagovestio leta 2022. golom na premijeri šampionata u trenerskom mandatu Ilije Stolice, međutim, kasnije ni kod Gordana Petrića, ni kod Igora Duljaja nije uspeo da potvrdi talenat.

Možda će u Novom Pazar, koji ima veliki broju fudbalera čija prošlost je vezana za Partizan (bilo da su igrali u podmlatku ili prvom timu). Od pomenutih vezista Ljajića i Sume, preko Marka Šćepovića, njegovog imenjaka i saradnika u napadu, Obradovića, zatim golmana Lazara Slavkovića, desnog beka Dragana Bojata, štopera Emira Azemovića, veziste Miljana Momčilovića, tandema krila Filipa Kneževića i Saše Jovanovića, dok je i defanzivac Abdulaj Sile bio na probi u Humskoj.

Originalni tekst Mozzart Sport