NENAD ČANAK:Borba koju smo pokazali je putokaz

-Zvezdi čestitke na trofeju, a našim igračima na izvanrednoj borbi, s obzirom u kakvom smo stanju izašli, bez dva ključna košarkaša, bili su poluzdravi.Tri četvrtine smo igrali egal. Krajem treće su bile dve diskutabilne odluke, dve opravdano dosuđe tehničke. To je prelomilo utakmicu, četiri poena u tri sekudne.

-Nismo dobro odgovorili na Zvezdin pritisak. Ona se nametnula, a mi nismo uspeli da sklonimo Lazića sa lopte na odbrani pika. Osetilo se odsustvo Hečera u organizaciji. Svaka čast momcima, pokazali smo pre svega sebi da možemo da igramo sa Zvezdom. Nadam se da nas čeka još utakmica za važnije trofeje.

-Incidenti na tribinama?Ne znam šta da kažem. Fokusirani smo na teren, nisam tačno video šta se dešavalo. Jednostavno, ovo je Srbija, takva kakva je.

-Promašena slobodna bacanja? Dešava se. Penal nije stvar mekoće šuta, već psihe i samopouzdanja. Nismo to odradili kako je trebalo, što je jedan od uzroka poraza.

-Teško je naći razloge za optimizam posle poraza u finalu. Borba koju smo pokazali je putokaz kako bi trebalo ubuduće da igramo.