Nenad Bjeković pred Nicu: Teško će crno-beli slaviti, ali…

Partizan i Nicu, rivale u drugom kolu grupe D Lige konferencija povezuje jedno ime – Nenad Bjeković, legenda ovih klubova

Sa ogromnim uspehom igrao je zamenik predsednika Fudbalskog saveza Srbije u Partizanu i Nici, a uoči sutrašnjeg duela Nenad Bjeković je otkrio očekivanja i prisetio se perioda kad je vediro i oblačio u oba kluba.

Upitan je Bjeković da li je Nica jedini Partizanov rival za kojeg može da kaže “Ne moramo baš da im napunimo mrežu, neka bude 1:0”?

– Upravo tako! Partizanovo slavlje od 1:0 – teško, ali… što bi to bilo lepo! Parni valjak o Nica su duboko u mom srcu, uz razliku što Partizan ostaje broja 1, bez obzira na divne godine u Francuskoj! Voleo bih da bude lepa utakmica i da klubovi uspostave istu takvu saradnju. I jedni i drugi su, rezultatski, imali probleme na startu, eto – drago mi je što se vraćaju na pravi put- rekao je Bjeković u intervjuu za Sportski žurnal.

Legendarni as nije mogao da se odluči za najdraži gol u dresu Nice, a poznato je da mu je za Partizan od najveće važnosti onaj u Ljubljani, Olimpiji 1976. godine, za 11 godina čekanu titulu.

– Dao sam mnoooogo golova, “more” lepih, pogotovo u važnim utakmicama. Podjednako su mi dragi! To vam je jednostavno u krvi golgetera, svakom navijaču Nice, uveren sam, neki je iz naročitog razloga posebno drag srcu. 

Da su se sastali Partizanovi timovi iz 1976 u 1987 i Nicini 1978. i 1988. sa Nenadom Bjekovićem, ko bi slavio?

– Sa Bjekovićem kao igračem? Nica sigurno! Sa Bjekovićem kao trenerom? Partizan! Eee, da vam kažem, ovo sada je najjači tim Nice od mog iz 1978.

Posle odlaska Bjekovića iz Humske 1976. i Nice 1981, klubovi su doživeli “raspad” sistema…

– Izgleda da je tako… Nešto ima u tome što ste primetili… Ha,ha…

Da li je realno da Francuzi izgore u “paklu” Humske?

– Može li da ih uplaši? Previše su iskusni, tako da… – bio je jasan Nenad Bjeković

Originalni tekst Informer.rs