“Nemanja Jović je morao da postigne gol”

„Obožavam ovakve pobede“, konstatuje Aleksandar Stanojević

(© Star sport)

Dao je Partizan tri gola za 13 minuta (od 54. do 67), ali je propustio priliku da znatno ranije „načne“ TSC i lagodnije dočeka ostatak utakmice 35. superligaškog kola.

Sve posle šanse koju su Filip Holender i Bibars Natho spremili Nemanji Joviću u osmom minutu, ali je mladi krilni vezista – ovoga puta na mesto na kome je uglavnom dejstvovao Takuma Asano – u situaciji „jedan na jedan“ sa Nenadom Filipovićem tukao u – reklame.

Jović je morao da postigne gol. Postaje iskusan, ima reputaciju, mora da postigne gol iz prve šanse, da žustrije i odlučnije napadne loptu“, konstatovao je trener crno-belih Aleksandar Stanojević, koji bez obzira na taj detalj veruje 18-godišnjem talentu iz škole afirmisanom tokom proleća. „Nije sporan, igra konstantno dobro“.

Stanojević: Niko nas nije ugrožavao kao TSC

O ostalim poletarcima posle trijumfa 3:1 šef stručnog štaba Parnog valjka nije želeo da priča pojedinačno.

Svi su bili fokusirani, želeli trijumf, pokazali karakter posle stresa (odlaska Takume Asana, op, au). Obožavam ovakve pobede, gde momci iznesu celu situaciju na svojim plećima“, dodao je Stanojević, uz podsećanje da ga je TSC namučio izdanjem u prvom poluvremenu. „Nama je ovo slavlje mnogo važno. Na početku nije bilo valjano, kasnije je bilo bolje. Prezadovoljan sam“.

Već u nedelju Partizan odlazi na Banovo brdu na megdan Čukaričkom, ali kako i dalje ne može da računa na Ivana ObradovićaSejdubu Sumu, a da se tokom susreta sa TSC-om na povredu ruke požalio Igor Vujačić, logično je pretpostaviti da neko od drugopozivaca ili talenata dobije priliku kao što je u završnici susreta sa Palančanima na teren istrčao Nikola Terzić, vezista iz „klase 2000“.

Čeka nas teška utakmica na Banovom brdu, videćemo ko će se odmoriti, oporaviti, ući u ritam… Drago mi je zbog Terzića, dobro je trenirao, dobio šansu. Prostora ima, jer dosta igrača nije u kadru, na njima je da šansu iskoriste“, poziva Aleksandar Stanojević dečurliju da sa nametnu u preostale tri prvenstvene utakmice.

Originalni tekst: Mozzart sport