Nemanja Jović: Asistiraću Rikardu na Kipru

– Imao sam problem sa povredom, sad je sve u redu. Menig će da bude pojačanje – tvrdi Jović

Partizanova „nedelja istine” – dueli sa Anortozisom na premijeri Grupe B Lige konferencije (četvrtak, 21 sat) i Crvenom zvezdom u borbi za bodove (nedelja, 18): iz perspektive navijača srpskog viceprvaka kao idealna prilika za šlag na dosadašnje rezultate i, zašto da ne, bljesak ljubimca – Nemanje Jovića!

Crno-beli vunderkind, zahvaljujući odlično savladanoj „paleti” tehničkih elemenata i lucidnosti karakterističnoj za balkansko podneblje, bogomdan je za velike utakmice i, nema sumnje, biće kec iz rukava trenera Aleksandra Stanojevića, s velikim poverenjem u vižljastog tinejdžera.

Saznadosmo, s „koferom optimizma” uoči puta na „rajsko ostrvo”… Parni valjak bi, po mnogima, trijumfom na Kipru napravio ogroman korak ka proleću u Evropi. Delite li to mišljenje i verujete li u uspeh?

– Da, naravno da bi nam pobeda mnogo značila, imamo dobar tim i kvalitet da slavimo u Nikoziji. Daćemo sve od sebe da novo takmičenje započnemo osvajanjem tri boda – ne skida osmeh Nemanja Jović, letos na turneji Srbije po Americi čak i adut selektora Dragana Stojkovića.

Poslednje utakmice, naročito protiv Santa Klare i niškog Radničkog, pokazuju da ste uhvatili ritam posle pauze zbog povrede, krive što u uvodu sezone niste nastavili s briljantnim partijama, recimo, s priprema?

– Trudim se da uđem u ritam i pomognem ekipi što više mogu. Tačno, imao sam problem sa povredom, sad je sve u redu, hvala Bogu. Treniram naporno i nadam se da će trud da mi se isplati.

Možda već ove sedmice, protiv Anortozisa i Crvene zvezde, bude golova i asistencija u režiji Nemanje Jovića?

– Nadam se da hoće! Daću sve od sebe da pomognem ekipi da izađemo kao pobednici iz obe utakmice.

Očekujete li da Rikardo Gomeš na Kipru nastavi golgetersku seriju i šta kažete na dosadašnji skor centarfora sa Zelenortskih Ostrva: 12 pogodaka na 13 utakmica?

– To bi bilo odlično i za njega i za ekipu, voleo bih, svakako, da mu asistiram. Rikardo je odličan igrač, ima dobar osećaj za pogodak, to i pokazuje iz utakmice u utakmicu. Želim mu samo da nastavi ovako.

Originalni članak: Sportski žurnal