Navijač Partizana uplatio neverovatnu cifru za otplatu poreskog duga: Na namenski račun leglo 1.400.000 dinara

Akcija “Jedan Partizan imamo” se zahuktava, a sve je više zainteresovanih Grobara

KK Partizan - KK Panatinaikos

Foto: MN Press/Nebojša Paraušić

Akcija “Jedan Partizan imamo” polako, ali sigurno ulazi u treći dan. Sve više navijača crno-belih se odzvalo ovom pokretu za otplatu poreskog duga od 7.000.000 evra koji leži na plećima košarkaškog kluba, a među njima i neki poznati sportisti poput Alekseja Pokuševskog i Duška Pijetlovića.

Međutim, posebno se ističe nekoliko navijača crno-belih, što se detaljno može ispratiti na zvaničnom sajtu kluba. Članovi Upravnog odbora su po dogovoru uplatili po 100.000 evra na račun, ali se posebno ističu pojedini Grobari.

Tako je Igor do sada uplatio najveći iznos kada su navijači u pitanju i to čak 1.400.000 dinara! Iza njega je Zoran koji je dao 678.210 dinara za pomoć Partizanu, a tu je i anonimni donator koji je uplatio 500.000 dinara.

Predsednik kluba, Ostoja Mijailović objavio je da su već prikupljena velika sredstva. A predsednik Srbije, Aleksandar Vučić je istakao da uplata dosadašnjeg iznosa mora da bude uplaćena na račun države koliko danas.

– Mi smo u sredu za porez prikupili 500.000 evra. Akciju su pokrenuli navijači, ja sam bio u dilemi da li da prihvatimo taj poziv, ali smo sprovodili dosta akcija i odlučili smo da prihvatimo na kraju. Svako od nas ko sedi u Upravnom odboru će uplatiti 100.000 evra i tako ćemo da prikupimo gotovo milion evra – rekao je Mijailović.

Originalni članak: Telegraf.rs