Natho prvi put o anemiji: Oduzeta mi je sva moć i snaga (VIDEO)

Bibars Natho u prethodna dva meseca zabrinuo je sve ljubitelje fudbala u Srbiji objavom da boluje od anemije.

Zbog toga je ranije završio jesenju polusezonu sa Partizanom i potpuno se povukao, najpre iz javnog života, a onda i iz Srbije.

U Izraelu je prošao ceo tok oporavka, ali se od početka priprema crno-belih javio na dužnost i, kako je istakao u razgovoru za klupsku televiziju, spreman je da se u potpunosti vrati.

Svakako je bilo lepo videti ga u utorak na terenu protiv Tikveša u prvoj kontrolnoj utakmici Partizana na pripremama u Antaliji.

“Za druge ljude to je bilo dva meseca, ali meni je izgledalo kao dve godine. Srećan sam što mi se to desilo posle 15 godina karijere, ali ne i što je to sada. Poslednjih šest meseci sam se osećao slabije, ali nisam razumeo zbog čega. Razmišljao sam o mnogim stvarima, ali ne i o anemiji. Srećan sam jer sam našao rešenje, pošto je moglo da pređe u nešto ozbiljnije. Rešio sam to i vratio sam se jači nego ikada”, rekao je Natho.

Rekao je da je igrao sa 50 odsto snage u prvom delu sezone.

“Imao sam i povredu aduktora. Poslednjih godinu dana osećao sam veliku bol. Posle 60 ili 70 minuta igre osećao sam se užasno. Uz to, anemija mi je oduzela svu moć i snagu koju sam imao. Sada sam spreman ponovo da poletim”.

Foto: FK Partizan/Miroslav Todorović

Prethodna dva meseca Natho je proveo u rodnom Izraelu.

“Non-stop sam bio sa majkom. Napustio sam Izrael pre 13 godina i nisam mnogo vremena provodio tamo. Moja žena i deca su se vratila za Srbiju, ali ja sam ostao. Gledali smo filmove, jeli i pričali. Bilo je lepo, ali nisam mogao ništa da radim. Moje telo je moralo da odmara. Skoro mesec i po dana nisam radio ništa, jer sam prvo morao da rešim anemiju, a onda sam imao i operaciju. Preživeo sam traumu. Sada se moje telo oseća dobro, srećan sam, opet treniram i skoro sam u punoj snazi”.

Poslednjih nekoliko utakmica je gledao putem malog ekrana i nije mu bilo lako.

“Bilo mi je čudno da gledam sa jedne strane. Ja sam se povredio, pa je i Markec, a onda i Rikardo počeo da se oseća loše. Dača nije mogao da igra dve utakmice. Počeo sam da paničim. Ali saigrači nisu odustali i ostvarili su dobre rezultate do kraja i pokazali da imamo dobru klupu. Videlo se da, ako neko ne može da igra, imamo igrače koji će da ih zamene”, rekao je Natho.

Originalni članak na: B92.net