Natho: Male šanse za titulu, znamo kako funkcioniše srpski fudbal

Izraelski vezista otvoreno kaže da nije zadovoljan minutažom u derbiju, ali i da bi voleo da ostane u crno-belom taboru iako su stali pregovori o novom ugovoru, koji ističe na leto.

Fudbal Kup Srbije Season 2019-2020-Semi Final-Polufinale Partizan v Crvena Zvezda Beograd, 10.06.2020. foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Partizan na pet kola do kraja prvenstva i dalje vodi veliku borbu sa Crvenom zvezdom za titulu, što nije bio slučaj u prethodnih nekoliko godina.

Iako su šanse sve manje, jedan od najboljih igrača crno-belih prethodne dve godine i miljenik navijača, Bibras Natho, kaže za na naš list da se ekipa neće predavati, ali da se više ne pita Partizan.

“Rano je da svodimo račune, jer sezona nije još gotova. Imamo još mečeva, iako šanse nisu na našoj strani. Znamo kakav je srpski fudbal i kako funkcioniše, ali moramo da gledamo samo u svoje dvorište, da damo maksimum i dobijemo sve utakmice do kraja. Ispustili smo pet bodova prednosti, ali mislim da smo imali sjajnu sezonu i osvojili veliki procenat bodova”, kaže Natho za „Novu“.

Jedan od ključnih mečeva u borbi za titulu bio je 167. večiti derbi koji je završen bez pobednika. Natho je na tom susretu odigrao svega nekoliko minuta i mnogi se pitaju nakon njegove briljantne partije protiv Čukaričkog (3:1) zašto nije igrao više.

Odigrao sam vrlo dobu utakmicu protiv Čukaričkog i srećan zbog toga, to mi je posao. Naravno da nisam zadovoljan zbog minutaže u derbiju. Međutim, u fudbalu imate trenera, on je glavni i on odlučuje ko će da igra i koliko, i moj posao je da mu pokažem da treba da igram mnogo više. Na kraju, svi imamo isti cilj, da budemo bolji, a trener je taj koji odlučuje”.

Natho je protekle jeseni imao zdravstvenih problema koji su ga na duži period odvojili sa terena, a s obzirom na to da ima 34 godine, nije mu bilo lako da se vrati.

“Imao sam neke zdravstvene probleme, ali sam sve to sredio i srećan zbog toga. Rešio sam i neke probleme sa nogama koje sam imao i sad se osećam bolje i mlađe nego ranije sa više snage i nadam se da ću nastaviti tako još nekoliko godina”, dodaje uz osmeh izraelski vezista.

U meču protiv Čukaričkog je postigao gol sa bele tačke i došao do impresivnog niza od 20 golova iz penala iz isto toliko pokušaja i tako stao uz rame velikana fudbala.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

“Nadam da ću postići još mnogo više. Naravno da nije lako, jer pritisak raste sa svakim sledećim pokušajem. Do sada je ono što radim savršeno funkcionisalo i nadam se da će tako biti i dalje. Pre šutiranja penala uvek treba biti smiren i opušten, pronaći neki svoj balans i sve će biti u redu”, priča Natho.

Partizan ima iza sebe jednu od najboljih sezona u poslednje vreme, naročito zbog evropskog proleća i igranja u osmini finala Lige konferencija, iako je na kraju ubedljiv poraz od Fejenorda malo pokvario utisak.

“Mislim da samo imali baš dobru sezonu u Evropi, završili smo kao drugi u grupi i posle prošli Spartu koja je veoma dobar tim. Jesmo ispali od Fejenorda, ali vidite da su oni stigli do polufinala. Ne zaboravite da smo imali veoma teške kvalifikacije na početku sezone, tako da mislim da smo imali vrlo dobar nastup u Evropi”.

Dvostruki strelac za Partizan: Bibras Natho Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Natho je svojim igrama postao jedan od ljubimaca navijača crno-belih.

“Naravno da sam srećan zbog toga što me navijači poštuju i ja izuzetno poštujem njih, i zbog toga u svaku utakmicu ulazim sa mnogo emocija i strasti, dajem sve od sebe za ekipu i oni to znaju da cene. Srećan sam što igram za ovaj klub i navijače. Zajedno smo jači od svih ostalih i nadam se da ću im dati još mnogo razloga da budu zadovoljni.

Ostaje otvoreno da li će Natho i dalje nositi dres Partizana, s obzirom na to da mu ugovor ističe na kraju sezone.

“Moj plan je da ostanem u Partizanu. Počeli smo pregovore, ali su oni u međuvremenu malo zastali. Klub zna šta ja želim i mislim da je u ovom trenutku to pitanje za upravu, a ne za mene. Više puta sam rekao da se ovde dobro osećam i da uživam. Bio bih srećan da ostanem, a ukoliko se to ne desi, gledaću da donesem najbolju odluku za mene i moju porodicu”, završio je Natho.

Originalni članak Nova S