„Nastavlja se diskriminacija“ – navijačima iz Nikšića zabranjeno da gledaju Partizan u Morači

Četvrtfinalnu utakmicu ABA Superkupa između Partizana i Mege nisu mogli da prate navijači crno-belih iz Nikšića, prenose crnogorski mediji. Grupi „Grobara“ nije bilo dozvoljeno da uđu u Moraču gde se održavala utakmica, pa su se zbog toga oglasili saopštenjem.

Oko 70 navijača iz Nikšića krenulo je da prati utakmicu u Podgorici između Partizana i Mege, a policija ih je zaustavila u naselju Mareza blizu Podgorice.

Posle ubeđivanja policija je „Grobare“ uputila da se vrate i nije dozvolila da nastave ka prestonici Crne Gore. Ogorčeni navijači objavili su saopštenje, a najveći problem koji ističu jeste to da je drugim navijačim grupama dozvoljeno ono što prema njihovim rečima njima nije.

„Nastavlja se represija i diskriminacija „Grobara“ u Crnoj Gori. Iako ničim nismo izazvali ovakvu reakciju policije jer smo se korektno ponašali. Međutim, odluka jednog od pretpostavljenih policacaja bila je da ne možemo dalje iz navodno bezbednosnih razloga. Nažalost, ovo nije prvi put da se „Grobarima“ u Crnoj Gori ne dozvoljava da prate utakmice na kojima igra Partizan. To, međutim, nije slučaj sa drugim navijačkim gruama koji nesmetano prate sve sportske događaje u Crnoj Gori.”, piše u saopštenju.

Sa ili bez podrške navijača iz Nikšića, Partizan se plasirao u polufinale Superkupa pobedom nad Megom rezultatom 89:78. U borbi za finale crno-beli sastaju se sa Igokeom koja je savladala Cedevitu.

Originalni članak: Sputnikportal,rs