Nasmejao sve u početku, sada je svima do suza – Partizan i dalje plaća Bajbeka, do kada?

Zaboravljeni napadač je i dalje tu.

Francuski napadač Žan-Kristof Bajbek je i dalje član Partizana koji mu redovno izmiruje obaveze iako njega ni u kakvoj priči nema.

Kao veliki promašaj ispostavio se nekadašnji igrač Pari Sen Žermena. Povrede su ga mučile tokom čitave karijere, nadali su se u Partizanu da će tako nešto uspeti da izbegne u Humskoj, te da su dobili napadača koji bi im garantovao barem 20 golova po sezoni.

Međutim, ništa od toga se nije obistinilo. Povreda za povredom, a kada je bio na terenu, nije nužno izgledao loše, no najavljivalo se da će delovati i bolje kada mu fizička sprema bude na nivou. To se nikada nije desilo.

Stigao je sa osmehom, duhovito govorio na predstavljanju, ali to je bio jedini put da je nasmejao ljude u klubu. Govorio je o poznavanju srpskog jezika, kao i o kontaktima sa igračima koji dobro poznaju ove prostore ili su sa njih. Među njima su Milan Biševac i Zlatan Ibrahimović.

“Još sam u kontaktu sa tadašnjim saigračima među kojima je Ibra, podvlačim i Biševca kao tadašnjeg igrača i sadašnjeg menadžera. Pamtim po lepom taj period. Što se tiče srpskih reči, čuo sam ih od Zlatana, ali nisu za ovu priliku”, kazao je tada nasmejani Bajbek.

Kakva je situacija u ovom trenutku?

On je na platnom spisku Partizana, ali od njega ni traga ni glasa. Aleksandar Stanojević je juče na svojoj podužoj tribini nagovestio da bi uskoro Bajbek trebalo da napusti Humsku.

“Pogrešili smo. Mi, kao struka i direktor. Nije se adaptirao, psihološki snašao. Napustio je klub, skoro se sam javio sa željom da raskinemo saradnju i to je u proceduri”, naveo je Stanojević

Bajbek je u Partizanu odigrao svega osam utakmica za Partizan u periodu od godinu dana i upisao jedan pogodak na zvaničnim susretima.

Originalni članak: Sportske net