Naneli otvorio dušu: Odrastao sam u opasnom kraju, znam ljude koji su ubijeni i koji su ubijali

James Nunnally je u razgovoru za 24sedam govorio o teškom odrastanju, te privatnom životu koji vodi u Beogradu.

Amerikanac je tokom prethdone sezone izrastao u pravog miljenika “Grobara”, a kako navodi, lične ambicije i ambicije kluba neće biti ništa manje u periodu pred nama.

Veruje u to  kako su protivnici i pre znali koliko je kvalitetna ekipa “Parnog valjka”, te da nas uskoro očekuje prava lavovska borba na evropskim terenima.

,,Imamo ozbiljnog trenera kakvog imamo. Teško je ne znati da ćemo biti dobro vođeni i bar se boriti…Partizan je bio osam godina bez Evrolige? Košarka je košarka, gde god da je igraš. Kad sastaviš dobru grupu igrača, dobar tim, dobre momke, sjajnog trenera, dobre stvari će se sigurno desiti.”

Nekadašnji igrač Fenerbahcea ističe kako se timska hemija gradi vremenom, te da bi sjajna sezona mogla u najmanju ruku biti ponovljena.

,,Za hemiju treba vremena. Mislim da treba da prođete kroz neke stvari da biste videli karakter nekog čoveka. Moraćemo da sačekamo da vidimo. Mislim da su dobri igrači došli. Nisi za džabe u NBA osam godina (Frank Kaminsky) ili četiri godine (P.J. Dozier) ako nisi dobar igrač. Mislim da mogu da se prilagode i da će biti dobri.”

James Nunnally ističe kako u Beogradu nema preterano aktivan privatni život. Fokus mu je mahom na košarci i porodici (online).

,,Ne izlazim. Bio sam na promociji Devitovog albuma, jer živim bukvalno u istoj zgradi u kojoj je bila promocija. Zvali su me za podršku, pa sam išao, ali ne izlazim zaista. Ne radim ništa…Opuštam se. Na face-timeu (video-poziv) sam 24/7 sa porodicom. Samo “čilujem”, znaš. Volim da se držim po strani, van gužve, u mojoj traci. Ne pijem, ne pušim. Bukvalno, jedino mesto u kome ćete me stalno naći je spa centar. To je moj odmor i regeneracija.”

Iskusni košarkaš je imao izuzetno teško detinjstvo, o čemu je po prvi put govorio za srpske medije.

,,Rođen sam u San Joseu (California), ali sam odrastao u Stocktonu, u baš opasnom kraju. Prošao sam mnogo toga, imam prijatelje i poznajem ljude koji su ubijeni, koji su u zatvoru, koji su ubijali…Da, video sam neke stvari.”

Kao drugi najdraži sport, istakao je boks.

,,Volim boks, to mi je jedan od omiljenih sportova. Upoznao sam Gervontu Davisa (šampion lake kategorije, nekad šampiona i superlake i superpero), bio sam na face-timeu sa njim. Jedan od mojih najboljih prijatelja i Gervonta su baš dobri prijatelji, pa se tako poznajemo. U mom kraju vežba i Canelo (Alvarez, šampion u više kategorija, verovatno najpopularniji bokser današnjice), pa sam ga sretao nekoliko puta, pričao sam sa njegovim timom.”

Nunnally je u sezoni za nama prosečno po meču beležio 9.2 poena (Evroliga), odnosno 8.7 poena po utakmici ABA lige.

Originalni tekst Basketballsphere.com