NANELI O SARADNJI SA OBRADOVIĆEM: “Igrati za Željka, nije lako, prva godina je baš teška!” 

‘Bio sam toliko besan na Obradovića što me nije ubacio’.

Košarkaš Partizana, Džejms Naneli gostovao je u podkastu kod Džoma Arlaukasoma gde je govorio o svom prvom susretu sa Željkom Obradovićem. Sjajni Amerikanac je prvi put sarađivao sa trofejnim stručnjakom dok je nosio dres Fenerbahčea u periodu od 2016. do 2018. godine.

Pre turskog tima igrao je za Avelin gde je dobri partijama privukao Žocovu pažnju, a on je naveo da ranije nije imao pojma ko je Obradović.

– U Avelinu sam igrao odlično, imali smo sjajan tim, dobre veterane i mlađe igrače. Iskreno, nisam imao pojma ko je Željko Obradović. Stvarno, pojma nisam imao. Sve što mi je agent rekao bilo je “taj trener će da te izazove, ali bićeš dobro”. To je sve što mi je rekao, od reči do reči – započeo je.

Istakao je da nije lako igrati za njega.

-Igrati za Željka, nije lako, prva godina je baš teška. Želi da izgradite odnos, da zaradite njegovo poštovanje. Igrao je na najvišem nivou, trenirao je najbolje, video je sve, šta ćeš ti uraditi da se istakneš i zaradiš njegovo poštovanje? Ako mu kažeš nešto, za šta misliš da greši, dobiješ odgovor od njega i onda se zapitaš da si možda ti taj koji je pogrešio – objasnio je Džejms.

Potom je ispričao jednu situaciju gde je bio besan na srpskog stručnjaka.

– Sećam se toga, nisam pričao to ljudima. Bio sam toliko besan na Obradovića što me nije ubacio, uveo me u igru na kraju treće četvrtine. Ušao sam pred kraj treće deonice, sedeo sam na klupi, bio ljut, pitao sam se šta se kog đavola dešava. Zašto ne igram? Bio sam baš besan. Onda me je uveo – govorio je on.

Prisetio se jezive povrede.

– Mislim da sam u prvom napadu poentirao, pa asistirao u sledećem, onda je došao taj potez, spremio sam se da zakucam jednom rukom, pa da se okrenem i da pogledam trenera onako u besu, da mu kažem da je trebalo da igram od početka. Skočio sam, zakucao, odrazio sam se sa pogrešne noge, nisam uspeo da uhvatim obruč i kada sam zakucao. Onda je usledila tišina, čuo sam neki zvuk pucanja, samo se toga sećam. Ne znam od čega se to čulo, sve je bilo tako tiho. Probudio sam se u sledećem momentu i prošao kroz bolnička vrata. Samo se toga sećam – zaključio je Naneli.

Originalni članak: Hotsport.rs