Na redu je prvi evroligaški duel sa Crvenom zvezdom MTS – Obradović: Želimo samo da se priča o kvalitetu košarke i dobroj atmosferi

U 12. kolu najjačeg kontitnentalnog takmičenja, crno-beli će u Štark areni dočekati gradskog rivala po prvi put u istoriji Evrolige. Utakmica se igra 8.12. od 20:30. 

Iz bezbednosnih razloga, u dvoranu neće biti dozvoljeno unošenje navijačkih obeležja gostujućeg tima, kao ni transparenata. Istovremeno, Partizan Mozzart Bet podseća da su mesta numerisana i da nije moguće menjati mesta i sektore po sopstvenoj volji. 

Uoči meča, trener crno-belih Željko Obradović je izjavio: 

Izuzetno smo srećni i zadovoljni što ćemo u Beogradu moći da odigramo takvu utakmicu, između Partizan Mozzart Beta i Crvene zvezde. Prva u istoriji… Igramo protiv ekipe s kojom smo igrali i pre desetak dana, analizirali smo tu utakmicu, znamo da je Crvena zvezda u sjajnoj seriji rezultata i igara, pa nam samim tim neće biti nimalo lako. Naravno, verujemo u svoje mogućnosti, možemo da odigramo na nivou iz većeg dela tog prvog derbija. Očekujemo da Arena bude puna, zato pozivam navijače da podrže ekipu kao što to čine cele sezone, zaista nas čine veoma ponosnim. Imali smo prilike, gde god da smo igrali ove sezone, da imamo podršku naših pristalica. Ovo u Areni je nešto posebno. Zaista bih želeo da apelujem na navijače da urade sve da ta utakmica prođe na najbolji mogući način, da posle utakmice svi pričamo samo i isključivo o košarci. Navijajte za naš tim, pomozite nam, ali i poštujte rivala. Svi koji dolaze sa strane, iz cele Evrope, treba da vide utakmicu koja će se prepričavati dugo, da pošaljemo najlepšu sliku u svet. Želimo samo da se priča o kvalitetu košarke i dobroj atmosferi. Igrači su maksimalno spremni. Svesni su onoga što nas očekuje. Postoji draž te prve utakmice. Naše misli su isključivo okrenute ka terenu. Želimo da se utakmica završi rezultatom povoljnim za nas, u odnosu na prethodnu u derbiju. Izvukli smo pouke, analizirali do najsitnijih detalja utakmicu koju smo igrali protiv Crvene zvezde. Treba da radimo neke stvari koje smo radili u većem delu utakmice. Mi smo meč izgubili u poslednjih pet minuta i to su one stvari na koje smo probali da utičemo. Imaćemo trening i u sredu, pa na dan utakmice, gde ćemo da razrađujemo detalje. Kao i svaka utakmica u Evroligi, ova će biti takođe teška, posebno protiv Crvene zvezde koja stvarno igra dobro u poslednje vreme. Ako želimo da pobedimo, moramo da damo maksimum u svakom košarkaškom smislu”, poručio je Obradović.