Mrdak: Utakmice koje moraju da se pobede, uvek dobijamo

Sjajni kapiten crno-belih Milija Mrdak miran kao i uvek

On samo priđe, okupi igrače, zagrli ih i kaže – „idemo dalje, hajde, možemo”. Bez povišenog tona, sa posebnom energijom, kapiten Partizana Milija Mrdak. I „gurne” tim do trijumfa, ali i svojim bravuroznim partijama reši situacije koje se možda čine nemogućim.

Dlanom o dlanom, je prošlogodišnji MVP finala zajedno sa svojom četom rešio da iako se nazirao kraj – ipak nije! Jer, šampionu su se dva puta kresala krila, ali on se vraćao još jači. I sada će u tu petu utakmicu, kažu iz tabora Parnog valjka da je tako i najpoštenije.

Da li se misli roje u glavi Milije Mrdaka.

– U suštini ništa se nije menjalo, pogled na finale ni posle prve, druge, treće utakmice…Gledamo samo sledeću, od nje kreće sve. Šta se desilo, desilo se – priznaje Mrdak, koji je i u četvrtoj utakmici u Masteru nosio tim do trijumfa koji je veliki kao kuća.

– Jasno je da igramo protiv najbolje ekipe ove sezone, koja je držala kontinuitet tokom cele sezone. Zato se i trudimo da u svakoj pokažemo energiju. Iz nje dolazi i kvalitet koji imamo, a kako bismo se ravnopravno nosili sa rivalom.

Kakva je to energija?

– Prve dva duela, Zvezda je stvarno odigrala na visokom nivou. I naredne dve, podjednako dobro, ali naša energija je bila drugačija. Pogurala nas je i otvorila vrata ovog petog odlučujućeg okršaja. To sam već nekoliko puta rekao i uvek ću – imamo to u sebi da utakmice koje moraju da se pobede, dobijamo!

I petu?

– Uh, moramo da se koncentrišemo od prve lopte. Biće tu još puno padova, ali.. Nikada pa ni posle minusa od 2:0 u seriji nismo dozvolili da kažemo to je to! Da smo se predali i zato mi je posebno drago. Pokazali smo karakter iako je od prvog seta moglo da ode sve na Zvezdinu stranu – poentirao je broj 1 Partizana i sa 477 poena u top tri prvenstva. I biće još Milijinih bravura ali i brojki na kontu.

Originalni članak: Sportski žurnal.rs