MOŽE LI NAĐ DA VRATI JESENJU ENERGIJU?

Crno-beli bez prava na grešku u večerašnjem duelu sa Vojvodinom

Malo je bilo reči ovih dana u Humskoj o osnovnoj delatnosti Partizana – igranju fudbala. Odlazak Igora Duljaja za mesta šefa stručnog štaba crno-belih povukao je niz emotivnih reakcija, posebno navijača naklonjenih nekadašnjem vezisti reprezentacije Srbije. Veliki rizik uzela je na sebe uprava crno-belih odlukom da posle četiri vezana poraza smeni sa mesta trenera Igora Duljaja i poverenje ukaže doskorašnjem pomoćniku Albert Nađu.

Iako klub iz Humske prolazi kroz jednu od najvećih kriza u 21. veku, igrači i stručni štab moraju da zadrže fokus na zelenoj površini. Možda to na prvo čitanje zvuči čudno, ali Partizan večeras protiv Vojvodine (16.55 časova) igra jedan od najvažnijih mečeva u sezoni. Prekid negativne serije i tri boda u sudaru sa Novosađanima, uz očekivani trijumf Crvene zvezde nad TSC-om, gotovo sigurno će Parnom Valjku obezbediti drugu poziciju i kvalifikacije za Ligu šampiona. A to je u ovom trenutku za crno-beli i hleb i kiseonik.

Novi trener Albert Nađ sasvim sigurno nije imao vremena da implenetira taktičke ideje, pošto je samostalno odradio tek nekoliko treninga. Ali doskorašnji pomoćnik Igora Duljaja, imaće pred sobom sasvim jasan zadatak do kraja Mozzart Bet Superlige – da pokuša da vrati prepoznatljivu energiju crno-belih s jeseni prošle godine. I tada je Partizan imao manjkavosti u igračkom kadru, neujednačen kvalitet, ali je neke utakmice, koje je slabije odigrao, dobijao na strast i emociju.

Kao da je ta referenca ovog proleća, posle prvog kiksa, izgubljena u travi Humske ulice.

„Ne možemo mnogo da promenimo. kao što je rekao vaš kolega, postoje neki kadrovski problemi na koje moramo da reagujemo i da donesemo najbolju odluku za koju smatramo da će nam doneti rezultat. Lično verujem u svakog igrača koji je u timu. Ne delim na mlađe i starije već odlične i manje odlične igrače i ona ekipa koja izađe na utakmicu to je u tom momentu najbolja ekipa koju Partizan ima. Da li možemo da pogrešimo? Da, sigurno. Da li ćemo grešiti? Da, sigurno. Ali pokušaćemo da te greške svedemo na minimalan način da bi došli do konačnog cilja”, rekao je u najavi meča Albert Nađ.

Na sve nedaće posle poraza od TSC nadovezali su se i personalni problemi crno-belih. Igraće Partizan protiv Vojvodine bez prvog štoperskog para Marković-Filipović. Pitanje je koliko će timu moći da pomognu Ksander Severina i Samed Baždar.

Vojvodina je gledajući poslednje rezultate u boljem momentu od Partizana. Novosađani su se plasirali u finale Kupa, zatim su na Karađorđu ostavili bolji utisak od Crvene zvezde… Međutim, crno-beli su ove takmičarske godine dva puta bili bolji od Stare Dame.

Letos je ekipa Igora Duljaja lako slavila na Karađorđu (2:0). Bili su to veliki trenuci crno-belih, kada su na furiozan način ušli u sezonu. Nešto teže je bilo 2. decembra 2023. godine. Trijumf nad timom Ranka Popovića izvojevan je u finišu (3:1). Od tada se mnogo toga promenilo. Vojvodina igra prilično stabilno, treći ovosezonski trener Božidar Bandović je napravio fizički dobar tim. Videlo se to najbolje protiv Radničkog i Crvene zvezde. Pitanje je ima li još goriva u novosadskom rezervoaru.

Originalni tekst Mozzart Sport