Motor koji se ne gasi: Saša Zdjelar drugu sezonu rekorder Partizana

Saša Zdjelar na meču sa Proleterom (© MN Press)

Struka crno-belih u ovom prvenstvu najviše verovala Zlatnom Orliću sa Novog Zelanda, Asanu, Šćekiću, Miljkoviću, a u TOP pet je i Svetozar Marković

Drugu sezonu zaredom završava Saša Zdjelar kao rekorder Partizana. Prethodne je ostao upamćen kao igrač koji je odigrao najviše utakmica u jednom takmičarskom ciklusu (44), a i ove je fudbaler sa najvećim brojem minuta za crno-bele na superligaškim terenima.

Na kraju iscrpljujućeg prvenstva, kad su se svi brojevi sabrali, ispalo je da je Zlatni Orlić sa Novog Zelanda najviše vremena proveo u igri od svih kandidata za dres Parnog valjka. Ukupno 2.453 minuta, što je za 65 bolje nego prethodne sezone kad je bio aktivan 2.388. Lični rekord Zdjelar je oborio, između ostalog, zato što je liga proširena, imao je osam utakmica više na raspolaganju (prethodna krajcovana za plej-of vredan sedam susreta), mada je činjenica da na njega stručni štab uvek može da se osloni, nebitno da li komandu izdaje Savo Milošević ili Aleksandar Stanojević.

Primera radi, u prvom delu prvenstva igrao je svaki meč, od prvog do poslednjeg minuta, sa izuzetkom gostovanja u Nišu (zamenjen u 76) i završnog u kalendarskoj godini sa Mladosti u Husmskoj (posmatrao ga sa tribina). Tokom proleća je malo posustao, što se objašnjava posledicama borbe sa virusom korona, kao i željom trenera Stanojevića da na pozicijama zadnjih veznih kombinuje Miloša JojićaAleksandra Šćekića i Bibarsa Natha. Uprkos tome, kao motor koji se nikad ne gasi, Zdjelar je izbio na prvo mesto klupske rang-liste fudbalera od najvećeg poverenja struke, nadmašivši Takumu Asana za svega 16 minuta, mada se pretpostavlja da bi Japanac ostao na čelu samo da samoinicijativno pre tri sedmice nije napustio Beograd.

Originalni članak: Mozzart sport